Vandaag bracht Disney een heleboel datums en beslissingen naar buiten omtrent de film releases voor aankomende periode. Eentje daarvan is die van Pixarfilm ‘Luca’ dat tegen de zomer naar de bioscoopzalen zou moeten komen.

Net zoals Pixar film Soul komt deze rechtstreeks EN gratis (zonder een extra kost te betalen) naar Disney+ op 18 juni 2021, wat tevens normaal de releasedatum was om deze film in de bioscoopzalen te laten draaien. Alle landen waar intussen Disney+ beschikbaar is verwend zijn abonnees opnieuw met een rechtstreekse gratis release van een Pixar film. Landen waar Disney+ toch nog niet aanwezig is zullen op een later tijdstip een bioscoop release krijgen.

Iets exclusief uitbrengen op Disney+ is zeker geen verkeerde zet. Toen Soul een gratis rechtstreekse release kreeg naar Disney+ werd het massaal gestreamd op Kerstdag. Goed voor 1,6 miljard minuten streaming. Daarnaast heeft deze film momenteel ook drie oscarnominaties.

“De aankondiging van vandaag weerspiegelt onze focus op het bieden van keuze aan de consument en het bedienen van de veranderende voorkeuren van het publiek. Door gebruik te maken van een flexibele distributiestrategie in een dynamische markt die zich begint te herstellen van de wereldwijde pandemie, zullen we de beste opties blijven gebruiken om de ongeëvenaarde verhalen van The Walt Disney Company aan fans en families over de hele wereld te vertellen, ” zei Kareem Daniel, voorzitter, Disney Media & Entertainment Distribution, in een verklaring.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.