<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Adventureland
Attractie Type: Water Attractie / Darkride
Openingsdatum: 12 april 1992


De Attractie

Pirates of the Caribbean is de laatste attractie die door Walt Disney persoonlijk werd begeleid voor zijn dood en opende zijn deuren in 1967 in het oorspronkelijke Disneyland in Californië. Vijfentwintig jaar later verfijnde en herdefinieerde deze versie in Disneyland Parijs de hele ervaring, reorganiseerde het verhaal en bracht elke Audio-Animatronic en elk speciaal effect up-to-date.

Hoewel deze versie de geavanceerde technologie van de jaren negentig heeft, bleef hij uit de buurt van de Jack Sparrow-georiënteerde film franchise die in 2006 in Californië en Florida werden toegevoegd. Daarom was rond deze periode wat je hier zag de attractie precies zoals Walt die oorspronkelijk bedoeld had.

Van het vrolijke themalied tot de kanonscene, tot de desoriënterende en heerlijk sfeervolle wachtrij, deze attractie is niet alleen een van de allerbeste in het park – noch in het resort – maar ook één van de grootste thema attracties ter wereld. Snuif.. Excuses.. Drink de sfeer op het wordt elke keer alleen maar beter. Nog een leuk detail trouwens: De attractie gaat een klein stukje door het Blue Lagoon Restaurant.

Intussen werd ook de attractie in Disneyland Parijs aangepast (sinds 2017) met enkele nieuwe effecten en toevoegingen van de Pirates of the Caribbean films waaronder animatronics van Jack Sparrow en Barbossa.

Foto’s


Veel gestelde vragen
V: Wordt je in deze attractie nat?
A: Neen, deze attractie heeft geen bedoeling om je nat te maken. Hou er wel rekening mee dat het toch altijd eens uitzonderlijk kan voorkomen dat je toch bij bijvoorbeeld een afdaling uitzonderlijk lichtjes water op je kan krijgen vermits het een attractie is dat zich op water bevind.

V: Kan ik FastPass gebruiken bij deze attractie?
A: Neen, deze attractie maakt geen gebruik van FastPass. Deze attractie heeft vaak weinig tot geen wachttijd door de hoge capaciteit. In de bootjes kunnen tot 22 personen plaats nemen en vaak zijn er maar liefst 40 bootjes in gebruik in de attractie.

V: Zijn de afdalingen eng waar je je goed bij moet vasthouden?
A: Neen, de afdalingen zijn niet eng, ze zijn niet erg hoog.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.