Royal Phillips, een wereldleider in gezondheidstechnologie, en The Walt Disney Company hebben vandaag aangekondigd dat ze samenwerken om de effecten van op maat gemaakte animaties te testen, inclusief speciaal gemaakte animaties. Disney verhalen, binnen Philips Ambient Experience, een oplossing die architectuur, design en activerende technologieën, zoals dynamische verlichting, videoprojecties en geluid, integreert, zodat patiënten en personeel hun omgeving kunnen personaliseren om een ​​ontspannen sfeer te creëren. Het klinische onderzoeksproject van Philips gaat deze zomer van start in zes ziekenhuizen in Europa en de resultaten van het proefproject zullen later dit jaar worden afgerond. Het is de eerste keer dat Disney meewerkt in het kader van een dergelijk klinisch onderzoeksproject.


Philips zal onderzoeken hoe Philips Ambient Experience aan de hand van een reeks geanimeerde verhalen, waaronder enkele van de meest geliefde personages van Disney, de ervaring van patiënten en clinici tijdens MRI-procedures voor kinderen kan verbeteren. Philips Ambient Experience zal zes originele, gestileerde Disney animaties weergeven, speciaal gemaakt door Disney animators voor gebruik in ziekenhuizen met klinische begeleiding van Philips, bedoeld om de angst en onrust die vaak door een kind in het MRI-proces wordt gevoeld, te verminderen. De Disney animatie bevat personages als Mickey Mouse, Ariel, Marvel’s Avengers, Star Wars ‘Yoda en anderen, die voor het eerst samenkomen in een diagnostische setting. Het doel van de onderzoekspiloot is om de angst van kinderen te helpen verlichten.

Medische onderzoeken zoals MRI-scans kunnen een uitdaging zijn voor veel patiënten, vooral kinderen, die angstig of claustrofobisch zijn. Philips Ambient Experience, met 2000 installaties wereldwijd helpt deze uitdagingen het hoofd te bieden door een boeiende, multisensoriële beeldomgeving te creëren die uitnodigend en ontspannend is. Patiënten kunnen de verlichting, video en geluid van de kamer personaliseren door een thema naar keuze te selecteren. Dit geeft hen een gevoel van empowerment en controle over de procedure en zorgt voor een positieve focus op het ambient thema. Ambient Experience Patient In-bore Connect helpt hen te ontspannen, aanwijzingen op te volgen en beweging te minimaliseren als ze eenmaal in de scanner zijn, met behulp van video-inhoud die is afgestemd op de MRI-procedure om de patiënt informatie en begeleiding te bieden tijdens het scannen, evenals informatie over de scanduur. Dit wordt steeds belangrijker voor jongere pediatrische patiënten die MR-scans ondergaan en die stil moeten blijven liggen om de noodzaak van herhaalde scans te helpen verminderen.

De samenwerking brengt de enorme klinische kennis en expertise van Philips samen met een diepgaand begrip van de behoeften van de patiënt met Disney’s meesterlijke verhalen. Hiermee kunnen kinderen Disney-inhoud selecteren met hun favoriete personage om hen een gevoel van vertrouwdheid, controle en comfort te geven. Van samen met Aladdin en Jasmine op een magische tapijtrit tot zachtjes slingeren door stadswolkenkrabbers met Spiderman, elk verhaal is speciaal ontworpen om het kind te kalmeren en te ondersteunen tijdens hun ervaring.

“Een bezoek aan het ziekenhuis kan behoorlijk intimiderend zijn voor mensen, en vooral voor kinderen, waar een meer patiëntvriendelijke, patiëntgerichte omgeving de patiëntervaring kan helpen verbeteren en kan helpen bij het stimuleren van first-time-right beeldvorming voor betere resultaten”, aldus Kees Wesdorp , Chief Business Leader Precision Diagnosis bij Philips. “Met deze pilotstudie gaan we de impact onderzoeken van Philips Ambient Experience, inclusief Disney’s speciaal ontwikkelde thema’s om kinderen met een positieve ervaring in staat te stellen hen tijdens de medische procedure te helpen. Philips heeft altijd een mensgerichte benadering van de gezondheidszorg gekozen. Samen kunnen we echt een verschil maken voor duizenden jonge patiënten die elke dag medische procedures ondergaan. “

In een recent onderzoek van de New Economics Foundation werd vastgesteld dat de bekende Disney-personages niet alleen een positieve ervaring creëren, maar ook helpen vertrouwen op te bouwen bij kinderen in angstige omstandigheden. Het onderzoek stelt ook vast dat het, door de kracht van Disney’s verhalen en personages, kan inspireren en positieve gevoelens, ervaringen en herinneringen kan creëren die kinderen en jongeren helpen om het hoofd te bieden waar en wanneer ze dat het meest nodig hebben.

Disney heeft een lange geschiedenis in het brengen van magie en verhalen naar kinderziekenhuizen en zorgcentra over de hele wereld. In 2018 kondigde Disney een verdere toezegging aan van $ 100 miljoen om het patiënttraject voor kinderen in ziekenhuizen over de hele wereld opnieuw vorm te geven als onderdeel van hun wereldwijde Social Purpose-programma.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.