<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Frontierland
Attractie Type: Darkride
Openingsdatum: 12 april 1992

De Attractie
De deuren staan ​​open, de lichten flikkeren, de kamers … strekken zich uit! Treuzel niet, beweeg snel – er zijn veel vreemde en mysterieuze dingen te ontdekken in dit eens zo grote landhuis op de heuvel. Dit is Phantom Manor, de thuisbasis van 999 happy spoken en een heel duister geheim.

De legende van Thunder Mesa vertelt over een mooie jonge vrouw, Melanie Ravenswood, die jarenlang met haar vader in het landhuis woonde. Toen Melanie een mijnwerker uit Big Thunder verloofde, was haar vader woedend toen hij hoorde van de plannen van de verloofde om zijn dochter weg te halen bij Thunder Mesa.

De trouwdag brak aan en de verloofde kwam niet opdagen. Sinds deze noodlottige dag dwaalt Melanie door de gangen en kamers van het landhuis in afwachting van de komst van haar verloofde. Wat is er van hem geworden? Wacht maar af..

Phantom Manor bevat 92 Audio-Animatronics-personages, 54 geanimeerde rekwisieten, 58 individuele speciale effecten en meer dan 400 speciale rekwisieten, waardoor het een van de meest uitgebreide attracties is die ooit voor een Disney-themapark zijn gemaakt .

Voor de unieke muziek van Phantom Manor werden de belangrijkste artiesten getrokken uit het London Chamber Orchestra en aangevuld met 60 van de beste studiomuzikanten in Londen . Ritmes variëren van een sombere begrafenismars, tot een ballroomwals, tot een honky-tonk saloon pianoversie en uiteindelijk tot een rollende vocale vertolking door een kwartet zingende beelden!

De rit door Phantom Manor wordt verzorgd door “Doom Buggies”: rijtuigen voor twee personen van het continu bewegende WEDway “OmniMover” Transportation System , ontwikkeld door Walt Disney Imagineering. Elk van de 131 auto’s kan 180 graden naar links en naar rechts draaien en is voorgeprogrammeerd om in de richting van elke scène te draaien.

De muzikale skeletten die in de Skeleton Catacombs zijn gevonden, zijn geïnspireerd op de korte animatiefilm van Disney uit 1929, The Skeleton Dance . De film, geproduceerd in zwart-wit, was de eerste in de serie “Silly Symphonies”.

Foto’s

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.