Vandaag kwam er onverwacht groot nieuws naar buiten van The Walt Disney Company. Bob Chapek, die sinds 2020 CEO van The Walt Disney Company werd en al vanaf het begin vrij snel onder vuur lag door bepaalde uitspraken en de feeling die hij soms miste wat voormalig CEO Bob Iger wel had, is vertrokken uit The Walt Disney Company.

Daaropvolgend kwam ineens ook het heugelijke nieuws dat Bob Iger, voormalig CEO voor Bob Chapek. Bob Iger was hiervoor al 15 jaar lang CEO van The Walt Disney Company. Bob Iger staat er voor bekend om Disney weer flink op de kaart te zetten en grote groei te maken van het bedrijf. Zo nam het Pixar sinds 2006 over in een aandelentransactie van 7,4 miljard dollar en ook de Star Wars franchise werd overgenomen onder zijn leiding. Tegelijk had hij een enorm hart voor The Walt Disney Company en gaf hij de prioriteit aan de creatieveling in het bedrijf, en dan pas het financiële. Hierdoor was er duidelijk meer kwaliteit in het bedrijf, iets waar Bob Chapek de bal wat missloeg vermits hij enkel het financiële zeer belangrijk vond, waardoor zowel fans als medewerkers binnen Disney en zeker de Pixar studios het serieus lastig hadden met zijn beleid in de afgelopen 2 jaar.

Bob Iger is intussen 71 jaar, normaal nam Bob Chapek hem in 2020 over omdat Bob Iger het rustiger aan wou doen. Hij zal nu een termijn van 2 jaar nemen, voornamelijk bedoeld om een hernieuwe groei te vormen in het bedrijf. Hij zal in deze termijn van twee jaar opnieuw proberen samen met de raad van bestuur zo een geschikte CEO te vinden.

Over het ontslag van Bob Chapek zegt The Walt Disney Company zelf niet zoveel buiten dat hij zelf zijn functie zou neergelegd hebben en hem bedanken voor bewezen diensten. De fans maar ook veel medewerkers reageerden vandaag hier wel enorm blij op, waarvan sommige dit het beste nieuws van 2022 noemde.

De verklaring van The Walt Disney Company:

“The Walt Disney Company (NYSE: DIS) heeft vandaag aangekondigd dat Bob A. Iger met onmiddellijke ingang terugkeert om Disney te leiden als Chief Executive Officer. De heer Iger, die meer dan vier decennia bij het bedrijf heeft gewerkt, waaronder 15 jaar als CEO, heeft ermee ingestemd om twee jaar als CEO van Disney te dienen, met een mandaat van de raad van bestuur om de strategische richting voor hernieuwde groei te bepalen en om nauw samen te werken met de raad van bestuur bij het ontwikkelen van een opvolger om het bedrijf te leiden aan het einde van zijn termijn. Iger volgt Bob Chapek op, die zijn functie heeft neergelegd.

“We bedanken Bob Chapek voor zijn diensten aan Disney gedurende zijn lange carrière, inclusief het navigeren van het bedrijf door de ongekende uitdagingen van de pandemie”, zei Susan Arnold, voorzitter van de raad van bestuur. “De Raad van Bestuur heeft geconcludeerd dat Disney aan een steeds complexere periode van transformatie van de industrie begint, Bob Iger uniek gepositioneerd is om het bedrijf door deze cruciale periode te leiden.”

“De heer Iger heeft het diepe respect van Disney’s senior leiderschapsteam, met wie hij de meesten nauw samenwerkte tot zijn vertrek als uitvoerend voorzitter 11 maanden geleden, en hij wordt enorm bewonderd door Disney-medewerkers over de hele wereld – wat allemaal een naadloze overgang van leiderschap mogelijk zal maken,” zei ze.

De functie van voorzitter van de raad van bestuur blijft ongewijzigd, met mevrouw Arnold in die hoedanigheid.

“Ik ben extreem optimistisch voor de toekomst van dit geweldige bedrijf en verheugd om door de raad van bestuur te worden gevraagd om terug te keren als CEO,” zei de heer Iger. “Disney en zijn onvergelijkbare merken en franchises hebben een speciale plaats in de harten van zoveel mensen over de hele wereld , vooral in de harten van onze werknemers, wiens toewijding aan dit bedrijf en zijn missie een inspiratie is. Ik ben zeer vereerd dat ik gevraagd ben om dit opmerkelijke team opnieuw te leiden, met een duidelijke missie gericht op creatieve uitmuntendheid om generaties te inspireren door middel van ongeëvenaarde, gedurfde verhalen.

Tijdens zijn 15 jaar als CEO, van 2005 tot 2020, hielp de heer Iger Disney uit te bouwen tot een van ‘s werelds meest succesvolle en bewonderde media- en entertainmentbedrijven met een strategische visie gericht op creatieve uitmuntendheid, technologische innovatie en internationale groei. Hij breidde Disney’s erfenis van ongeëvenaarde verhalen uit met de overnames van Pixar, Marvel, Lucasfilm en 21st Century Fox en vervijfvoudigde de marktkapitalisatie van het bedrijf tijdens zijn tijd als CEO. De heer Iger bleef de creatieve inspanningen van Disney leiden tot zijn vertrek als uitvoerend voorzitter afgelopen december, en de robuuste pijplijn van inhoud van het bedrijf is een bewijs van zijn leiderschap en visie. “

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.