Vorig jaar heeft de corona pandemie een zware slag gegeven aan The Walt Disney Company. Niet enkel de film producties lagen daardoor grotendeels stil, ook de Disney Themaparken moesten noodgedwongen wereldwijd hun deuren sluiten omdat in bijna alle landen strenge lockdowns volgde.
Nu we intussen meer als een jaar verder zijn zien we steeds alles weer meer en meer naar het oude keren, zo zijn alle Disney Themaparken sinds kort wereldwijd allemaal weer geopend voor publiek.

Disney gaf toe dat het eerder een financieel verlies leed door de pandemie, maar nu alle Disney Themaparken weer operationeel zijn is het duidelijk dat de Disney Themaparken ondanks de beperkte capaciteiten in de parken toch weer flink winst maken. Zo laat het winst rapport van The Walt Disney Company weten dat de Disney Themaparken maar even een forse stijging van drie miljard dollar weet te maken.


Zo staat er in het winst rapport het volgende:
De inkomsten van Disney Parks, Experiences and Products voor het kwartaal stegen tot $ 4,3 miljard, vergeleken met $ 1,1 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De bedrijfsresultaten van het segment stegen met $ 2,2 miljard tot een winst van $ 356 miljoen. Het bedrijfsresultaat voor het kwartaal weerspiegelde stijgingen bij onze binnenlandse en internationale parken en ervaringen, en bij handelsvergunningen en detailhandel.

Het is dus duidelijk dat de Disney Parken weer flink aan het groeien zijn, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Op deze manier kan Disney zich blijven inzitten in steeds vernieuwingen en nieuwe gasten ervaringen te creëren in de Disney Thema Parken. Vanaf oktober is de verwachting ook, tenminste als de corona pandemie het toelaat, ook weer volwaardige parades te laten uitrijden. Richting eind december, wanneer tevens de renovatie van het Sleeping Beauty Castle achter de rug is, zou ook het vuurwerk weer hernomen worden in Disneyland Parijs. 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.