Een analyse door GAME heeft het zoekvolume van Google gemeten om de meest gezochte superhelden, superschurken en superheldenuniversums in kaart te brengen. In dit artikel tonen we hun resultaten en kijken we mee welke superhelden, schurken en welk universum het populairst zijn, en doen we hetzelfde voor België en Nederland apart.

In het artikel gaat het steeds tussen Marvel en DC, de twee grootste superhelden universums die de wereld weten te veroveren. Marvel is sinds 2009 in handen van The Walt Disney Company.

Welk Universum is het populairst?
Als we dieper gaan kijken per land welk Universum het populairst is, is het al heel snel duidelijk dat Marvel de wereld domineert en als terechte winnaar met grote voorsprong op DC eruit komt. Enkel in Azië wint DC populariteit, maar in andere wereld delen als Australië, Afrika, Amerika en Europa is het overduidelijk dat Marvel de top favoriet is. In België is ook Marvel de favoriet, terwijl in Nederland DC toch weet te winnen van Marvel. Nederland is overigens ook het enigste land in Europa waar DC wint van Marvel. 
In totaliteit weet Marvel in 85% van de wereld populairder te zijn dan DC. Als we in cijfers zouden kijken zijn dit de 5 landen waar Marvel het populairst is: Amerika, Indië, Brazilië, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Welke superheld is het populairste?
Als we gaan kijken naar welke superhelden het populairst zijn valt al enorm snel op dat Spider-Man de wereld weet te domineren. Bijna de helft van de wereld, 48,7% om precies te zijn verkiest Spider-Man (Marvel) als favoriet. Pas op de tweede plaats volgt Wonder Woman van DC voor 12,8%.
Als we naar België kijken zien we dat ook hier Spider-Man de favoriet is , in Nederland is dit Aquaman van DC. 
In volgorde zijn dit de 10 populairste superhelden ter wereld: Spider-Man, Wonder Woman, Batman, Iron Man, Superman, Captain America, Aquaman, Hulk, Wanda Maximoff en tot slot Groot.

Welke schurk is het populairst in het superhelden universum?
Als we kijken naar de meest populaire schurk is het nog duidelijker dan bij de superhelden wie hier de winnaar is. Thanos, vanuit het Marvel Universum is met ruime voorsprong, en voor meer dan de helft van de wereld DE favoriet. Met maar liefst 56,4%. Op de tweede plaats volgt Joker met 17,9%. Als we in detail gaan kijken naar België en Nederland zien we dat in België ook Thanos wint. In Nederland is het weer DC dat de overhand neemt, en is Venom van DC de favoriet. In Europa zien we dat vooral in centraal Thanos overheerst, terwijl het zuiden dan weer Joker verkiest en het Oosten van Europa dan weer voor Venom.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.