Disney + is vorige week gelanceerd en had direct meer dan 10 miljoen abonnees. Met een enorme bibliotheek van klassieke en originele inhoud, zijn kijkers in de ban van het nieuwe streamingplatform dat ook op de markt een flinke concurrent wordt voor bijvoorbeeld streamingplatform Netflix.

Disney heeft zichzelf altijd onderscheiden door het creëren van ontroerende verhalen die gemaakt zijn vanuit het hart en vaak altijd een boodschap in hun verhalen verbergt. Een van die nieuwe verhalen komt rechtstreeks van Pixar en zal dankzij Disney+ verschijnen op hun streamingplatform. Deze nieuwe ontroerende Pixar-short is Pixar’s “Float”.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=JG7Xgy1akzI[/embedyt]

Float is het verhaal van een vader en zijn zoon, die toevallig de zwaartekracht of Float kunnen trotseren! Het verhaal is bedoeld om het publiek in het algemeen te bereiken, maar de maker van de Pixar-Short, Bobby Alcid Rubio, schreef het op basis van zijn echte relatie met zijn zoon die zich in het autismespectrum bevindt.

Door het hele verhaal heen zie je de vader alles doen wat hij kan om situaties te vermijden waarin zijn zoon zou opvallen vanwege zijn speciale gave. Hij probeert hem te verzwaren en vermijdt contact met degenen die de waarheid over hem kennen.

Het is duidelijk wanneer kijkers de film bekijken dat de vader deze dingen duidelijk doet uit liefde en bescherming voor zijn geliefde zoon. Maar er komt een punt in de Pixar-Short dat het uit de hand loopt en de vader van streek raakt door zijn kind, waardoor hij helemaal in elkaar stort en huilt.

Dat cruciale moment in de film is een ingewikkeld moment voor elke ouder die heeft geworsteld met een kind met speciale behoeften, of iemand die iemand kent die dat wel heeft. Het is een belangrijk moment, omdat we allemaal empathie voelen voor de vader, de zoon en de situatie die de oorzaak was van de start.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.