Afgelopen week is er meer informatie bekend geraakt omtrent de uitbreidingsplannen van het Walt Disney Studios Park. Fase 1 is net achter de rug en bracht ons een vernieuwd themaland. Het voormalige backlot werd omgetoverd tot Avengers Campus, waar je de superhelden van de Marvel films kunt ontmoeten.

Men is nu vol op bezig met de volgende fases. De volgende fase zal de promenade richting een groot meer zijn dat het middelpunt van het Walt Disney Studios Park zal worden. Deze fase is fase 2 en zit nu vol op in ontwikkeling. Een openingsdatum is momenteel nog niet bekend.

De nieuwe concept foto begint vanaf de hollywood boulevaerd die naast Tower of Terror loopt. Vanaf dan betreed je de promenade. Aan de rechterkant zal een 2de nieuwe hoofdingang komen die naar het Toy Story Playland zal leiden. Wat verderop komt er ook een gloednieuwe attractie in het teken van Disney’s animatiefilm Rapunzel gebaseerd op de scene ‘I See The Light’. Nog verder aan dezelfde rechterkant bevind zich uiteindelijk een groot restaurant wat een mooi zicht geeft op het meer en waar Disney characters je zullen komen begroeten aan tafel tijdens het eten. Aan de linkerkant vind je aan het begin een gazebo dat overigens gebruikt zal worden om shows op te voeren. Wat verderop vind je een gebouw waar waarschijnlijk toiletten en een shop zich zal bevinden.

De Gazebo
Aan het begin van de promenade zul je de gazebo terug vinden waar je enkele beelden van Disney figuren terug vind en je lijkt te wanen in een parkje. Er zal ook een gazebo bevinden zoals je ook hebt in het Disneyland Park op het pleintje Town Square aan het begin van Main Street USA. Men zal hier shows opvoeren en tegelijk bied deze locatie ook zitplaatsen aan.

Tweede hoofdingang Toy Story Playland
Als je je naar Toy Story Playland begeeft denk je direct aan de reusachtige Buzz Lightyear die je begroet. In de loop der jaren kwam er ook nog een zijingang naar Toy Story Playland vanaf het Ratatouille gebied. Wanneer de promenade open gaat voor publiek zal er tegelijk ook een nieuwe hoofdingang open gaan die je naar Toy Story Playland brengt. Hierin zullen we een Woody en Jessie in reusachtige versie vinden die je begroeten.

Nieuwe Rapunzel Attractie
Eindelijk krijgt Rapunzel een eigen attractie in een Disney Park. Er zal een kleinere attractie langs de promenade gebouwd worden van Disney’s animatiefilm Rapunzel gebaseerd op de scene ‘I See The Light’. De attractie is goed vergelijkbaar met de theekopjes attractie in het Disneyland Park. Alleen zal deze in de plaats van theekopjes plaats bieden met 18 bootjes die alsook gebaseerd zijn uit de film van Rapunzel.

Een groot restaurant
Aan het einde van de promenade wanneer je aan het grote meer van het Walt Disney Studios Park komt zul je ook een groot restaurant treffen dat een zeer mooi zicht op het meer geeft. Daarnaast zal dit ook het restaurant van het park moeten worden, zo zullen tijdens het eten ook Disney characters langs gaan aan de tafels voor een ontmoeting met de gasten die blijven lunchen of dineren.

Toekomst
Er geraken zo steeds meer en meer details bekend over fase 2 en het zou opzich ook geen meerdere jaren meer duren voor dit af zou zijn, al blijft het afwachten op een officiële openingsdatum. Wanneer al dit open gaat, zou daarna een Frozen themaland volgen. Er was oorspronkelijk ook een Star Wars themaland aangekondigd maar hierover bestaan intussen twijfels of dit nog wel doorgaat. Er komt sowieso na het Frozen themaland nog een nieuw themaland maar welk thema dit nu werkelijk gaat krijgen is voorlopig één groot vraagteken.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.