Het lijkt erop dat slechts één maand na de lancering van Disney+ de oorlog tussen streamingdiensten begonnen is. Waar Netflix de scepter draagt over films en series te streamen, zijn er intussen berichten dat op slechts één maand tijd Netflix al meer dan 1 miljoen abonnees kwijt is waarvan men overgestapt is naar Disney+.

We wisten natuurlijk al langer dat Disney+ het zeer goed doet sinds de lancering vorige maand in november. Men wist in slechts 24 uur tijd toen al 10 miljoen abonnees binnen te halen en dit terwijl men enkel live in Nieuw-Zeeland, Canada, Amerika en Nederland waren. Disney was daardoor direct vanaf dag 1 al een sterke speler als het aankomt op streamingplatformen.

Vanaf eind maart 2020 zal Netflix nog grotere klappen ontvangen, rond deze periode zou bijna heel Europa kunnen genieten van Disney+ waardoor deze ook hier Netflix flinke klappen zal geven.

Disney+ is daarnaast als nieuwe streamingspeler op de markt ook heel sterk met zijn inhoud. Toen we enkele jaren terug te horen kregen dat Disney+, Netflix achterna zou zitten, hadden we verwacht dat hier gewoon Disney en Pixar films op zouden komen. Echter is dit niet zo en bied Disney+ zeer veel aan. Content als Marvel, Star Wars, National Geographic en zelfs The Simpsons vinden thuis op dit platform. En dan mag je niet vergeten dat ondanks Disney+ nog maar een maand online is ook al zeer sterke unieke series heeft uitgebracht die exclusief enkel te bekijken zijn op Disney+
Denk zo aan The Mandalorian, De wereld volgens Jeff Goldblum en The Imagineering Story.

Daarnaast lijkt het er ook op dat Disney+ hier slim op inspeelt. Zo zet Disney+ steeds nieuwe afleveringen online per serie ipv allemaal tegelijk wat ervoor zorgt dat Disney+ abonnees blijven hangen.

Disney+ is veel op weg om fans de komende jaren te boeien met meerdere Star Wars-shows (inclusief een zeer opwindende comeback voor Obi-Wan) en veel Marvel-projecten, waaronder Loki en WandaVision.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.