Sinds 2009 is Marvel in handen van The Walt Disney Company. Sinds dan werd ook steeds meer en meer zichtbaar in bijvoorbeeld de Disney themaparken.
Sinds november 2019 bracht Disney ook zijn eigen platform, namelijk Disney+. Al snel volgde de Marvel films hier ook op. Toch ontbreken er af en toe enkele titels. Wanneer je bijvoorbeeld een Marvel film marathon houdt rond ‘De Avengers’ zul je merken dat bepaalde films niet op Disney+ staan, dit is bijvoorbeeld het geval bij de Spider-Man films.

Je zult je dus afvragen hoe het komt dat deze niet op Disney+ staan ondanks The Walt Disney Company in 2009 toch wel Marvel overgekocht heeft. Het antwoord is simpel, Sony had tijdens deze overname van Disney de rechten van Spider-Man en nog 900 verwante Marvel personages in handen, en is hierdoor hier nog steeds de eigenaar van. Hierdoor zitten dus bijvoorbeeld de Spider-Man films niet mee in het aanbod van Disney+

Voor de komst van Disney+ stonden veel Marvel films op Netflix. Vermits de superhelden van Marvel razend populair zijn en de films zeer goed bekeken worden is het voor Netflix een klap geweest wanneer Disney dit op zijn eigen streamingdienst ging aanbieden en de films daardoor ook één voor één verdwenen uit de bibliotheek van Netflix.

Netflix vond echter een omweggetje en wist met Sony een contract voor voorlopig al 5 jaar te stekken om bijvoorbeeld de nieuwste films van Sony mee beschikbaar te zetten op Netflix en ook verschillende films exclusief voor deze streamingdienst aan te bieden. Deze 5 jarige deal is maar liefst 1 miljard dollar waard. Dankzij deze slimme en sluwe zet van Netflix kan het zo bijvoorbeeld de Spider-Man films aanbieden, terwijl deze hierdoor niet op Disney+ te bekijken vallen.

Met deze zet gaat de oorlog tussen Disney+ en Netflix flink door. Sinds de komst van Disney+ is er een ware streamingoorlog aan de gang. Er komen ook steeds meer streamingdiensten bij, waardoor op lange termijn waarschijnlijk enkel de sterkste zullen overblijven. 

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.