Dat het moeilijke tijden zijn weten we allemaal, ook The Walt Disney Company ervaart dit zeer hard. Wereldwijd zijn alle Disney Parken gesloten, de Disney Cruise Line Schepen, en de releases van nieuwe films worden of wel uitgesteld of wel ineens op Disney+ gezet.
Doordat bijna wereldwijd mensen thuis moeten blijven, en veel zaken gesloten zijn, zijn het gouden tijden voor streamingdiensten. En dat mag Netflix ervaren.

Netflix voor het eerst meer waard als Disney

Momenteel stijgen de aandelen van Netflix sterk. Steeds zien we deze stijgen en ook nu weer doet het een stijging van 1,8% waardoor de marktwaarde intussen op 140,7 miljard euro staat. Om je even een duidelijk beeld te geven, tijdens de coronacrisis wist de marktwaarde van Netflix te groeien tot 82%, terwijl Netflix juist had verwacht dit jaar een daling te krijgen door nieuwe streamingdiensten die op de markt komen waaronder Disney+ die als grootste nieuwe concurrent gezien werd. Echter door deze Coronacrisis blijkt het ondanks de nieuwe concurenten zelfs een TOP jaar voor Netflix te worden met cijfers die men nog nooit voorheen wisten te behalen.

Disney+, het streamingplatform van Disney

Een geluk bij ongeluk is Disney sinds 12 november 2019 gestart met een eigen streamingplatform dat nu voor inkomsten zorgt bij The Walt Disney Company. Indien men deze niet gehad zou hebben hadden de klappen voor The Walt Disney Company nog zwaarder geweest.
Disney+ heeft op enkele maanden tijd sinds de lancering nu al 50 miljoen abonnees weten te behalen, terwijl in verschillende landen Disney+ zelfs nog steeds niet beschikbaar is. Disney+ zit mede dankzij de coronacrisis daardoor ook flink boven verwachting. Men had verwacht tegen 2024 tussen de 60 en 90 miljoen abonnees te hebben, maar aan die verwachting zitten ze intussen al bijna en dit in slechts 5 maanden tijd.

Disney krijgt op alle andere vlakken grote klappen

Ondanks het succes van Disney+ krijgen alle andere afdelingen van The Walt Disney Company grote klappen. De grootste klappen zijn vooral voor de Disney Parken, vorig jaar was dit nog de afdeling dat de meeste inkomsten wist te genereren, met namelijk 24 miljard euro. Intussen zijn de Aziatische Disney Parken al enkele maanden gesloten, en Disneyland Parijs en de Amerikaanse Parken zitten intussen ook al aan een maand zonder inkomsten.

De afdeling die instaat voor films en televisie zenders wat na de Disney Parken de grootste afdeling is, en vorig jaar ook een prachtig jaar had, beleefd dit jaar ook een nachtmerrie. De bioscoop releases waar men het meeste geld aan verdient zijn uitgesteld of worden ineens op Disney+ beschikbaar gemaakt waardoor men vaak inkomsten mist om het geld dat in hun films is gestoken terug te verdienen met het bijhorende extraatje.

The Walt Disney Company moest daardoor met pijn in het hart de beslissing nemen om een groot deel van zijn werknemers te ontslaan. Disney telt normaal 223000 medewerkers, maar hiervan zijn intussen een groot deel al van afgedankt. Hier vallen ook medewerkers van Disney Parken onder, momenteel is dit 30000 medewerkers van het Disneyland Resort in Californië en 43000 medewerkers van Walt Disney World. Ze behouden wel hun extralegale voordelen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.