In de Amerikaanse parken zien we steeds meer en meer vooruitgang naar hoe het voor de corona was. Er zullen binnenkort weer vuurwerk shows hervat worden zoals al in de Aziatische parken het geval is, en de kans is groot dat ook parades binnenkort weer spoedig zullen uitrijden zoals dit nu ook het geval is in Shanghai Disneyland en Tokyo Disneyland. Disneyland Parijs blijft nog steeds achter steken, het is momenteel het enigste Disney themapark ter wereld wat de deuren gesloten heeft, maar ook hier zal spoedig duidelijkheid komen wanneer ze weer kunnen heropenen.

In Walt Disney World in Florida gaan ze nu ook weer een stap verder. Daar gaat men de mondmasker plicht deels afschaffen en ook de capaciteit gaan in de parken van Walt Disney World omhoog.

Wanneer je buiten door bijvoorbeeld Main Street USA loopt of door andere gebieden ben je niet meer verplicht om een mondmasker te dragen in Walt Disney World. Enkel aan de ingang van de parken hoor je alsnog in de buitenlucht wel een mondmasker op te houden.

De mondmasker plicht mag dan misschien wel afgeschaft zijn in de buitenlucht als je daar door de gebieden wandelt, maar er blijft nog wel een mondmasker plicht gelden wanneer je je binnen in de gebouwen bevind, op transport & vervoersmiddelen, in attracties, alsook de attractie wachtrijen. In restaurants of andere locaties binnen als een park bezoeker iets wilt eten of drinken mag deze wel even het mondmasker afdoen, maar dan moet deze wel stilstaan en de juiste afstand bewaren van andere.

Van castmembers werd er sinds vorige week ook geen temperatuur controle meer gedaan aan de ingang, voor gasten zal vanaf morgen 16 mei ook geen temperatuur controle meer gedaan worden. 

Bob Chapek, CEO van Disney, zei onlangs dat Disney al is begonnen met het verhogen van het aantal mensen dat hun parken in Florida mag betreden nadat gouverneur Ron DeSantis de beperkingen heeft versoepeld. Om hoeveel gasten het nu gaat is niet duidelijk, al is het intussen niet de eerste keer dat de capaciteit in Walt Disney World omhoog gaat. Ze komen steeds weer dichter en dichter bij hun oude maximum gasten dat ze kunnen verwelkomen. Aangenomen wordt dat het doel zal zijn om terug te keren naar pre-pandemische aantallen nu de CDC-richtlijnen de beperkingen beginnen te versoepelen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.