De mondmaskerplicht die van toepassing was in Disneyland Parijs verdwijnt volledig. Hierdoor hebben zowel bezoekers als de medewerkers van Disneyland Parijs zelf de keuze of men het mondmasker wilt dragen of niet. Het blijft wel nog steeds sterk aanbevolen.

Vandaag waren er op verschillende Disneyfan media kanalen zoals DLPReport, ED92 en nog een flink aantal andere de mededeling dat de mondmaskerplicht zou vervallen. Op dat moment was er nog niks officieels aangekondigd door Disneyland Parijs en Disney fans die de berichten oppikte lieten intussen ook weten dat dit vandaag nog steeds verplicht is en iedereen deze in de parken ook droeg.

Wat later kwam dan het officiële statement van Disneyland Parijs naar buiten dat vanaf 2 maart 2022 de mondmaskerplicht in Disneyland Parijs verdwijnt. Dit betekend dat je zowel in het Disneyland Park, het Walt Disney Studios Park, Disney Village en in de Disney hotels geen mondmasker meer hoeft te dragen, dit voor zowel binnen als buiten. Wel blijft de coronapas waarin je moet kunnen aantonen of je gevaccineerd bent of niet van kracht. Verder blijft Disneyland Parijs ook het dragen van mondmaskers wel aanbevelen wanneer je bijvoorbeeld op een drukke plek terecht komt met veel volk dicht bij je.

Disneyland Parijs komt hierdoor bijna weer volledig terug zoals voor de corona periode. Onlangs kwamen verschillende shows terug en ook de dag dagelijkse parade rijd weer volwaardig door het park. Ook de afstand en beperkte capaciteit is opgeheven en nu vervalt dus ook de mondmasker plicht. Momenteel blijft enkel de maatregel van afstand te bewaren bij meet en greets met Disney figuren. Zo is het voorlopig nog niet mogelijk om naast personages te staan of een knuffel te ontvangen. Men blijft voorlopig gebruik maken van de zogeheten ‘selfie spots’.

UPDATE 04/03: Ook de meet en greets zijn weer net zoals voorheen. De selfiespots verdwijnen en de gewone ontmoetingsplekken keren terug. Je kunt weer gewoon op de foto met een Disney figuur en je kunt hem of haar weer een welgemeende knuffel geven!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.