Het is al even wachten voor we mogen genieten van Marvel’s nieuwste film Black Widow. Oorspronkelijk zou deze op 1 mei 2020 in de bioscoopzalen gedraait hebben, maar door de corona pandemie en de lockdowns die wereldwijd plaats vonden, had men bij Disney de film verplaatst naar 6 november 2020. Toen ook dan bleek dat de pandemie nog zeker niet onder controle was is de datum verzet naar 7 mei 2021, maar ook hier liet Disney al blijken dat het sleutelwoord ‘flexibiliteit’ zou zijn, waardoor men dan vooral tot vrij last minute de kat uit de boom zou kijken of het eventueel niet nog eens verplaatst zou moeten worden of in het slechtste geval een release krijgen op Disney+. Maar hoe ziet het er nu eigenlijk naar uit voor Black Widow?

De release van 7 mei 2021 is nog maar zeven weken verwijderd. Japan en Australië doen het goed en zullen al in een groot aantal gebieden op 29 april Black Widow vertonen op het grote doek. Het grootste deel van de wereld volgt dan weer een week erna. Bob Chapek, de CEO van The Walt Disney Company liet echter weten dat het een ‘last minute beslissing’ zal worden en dat ‘flexibiliteit’ de sleutel is tot de release. De problemen die aan die beslissing zullen bijdragen, strekken zich uit over de hele wereld. Dit is wat bronnen uit de industrie zeggen dat het lot van de Marvel-film zal bepalen.

Het grootste probleem is Europa
Waar wereldwijd zeer vlot gevaccineerd word of gewoon in bepaalde landen de corona cijfers sterk dalen, blijft Europa wat achter zitten. In tegendeel zelfs, in bepaalde landen van Europa gaan de cijfers weer de lucht in. Nochtans is Europa ook altijd een grote markt voor Disney om nieuwe release naar de bioscoop te brengen. Ook voor de themaparken van Disney doet Europa het het slechtst. In april zal Disneyland Parijs namelijk nog het enigste Disney themaparken Resort van de zes zijn dat gesloten is. De VS heeft nog een lange weg te gaan met de distributie van vaccins, maar doet het veel beter dan de meeste van Europa. Het favoriete vaccin van de Europese gemeenschap heeft zojuist goedkeuring gekregen voor wijdverbreid gebruik, namelijk het vaccin van Johnson & Johnson wat misschien op korte termijn wel een flinke boost gaat geven in Europa. Ondertussen nemen nieuwe COVID-soorten zoals bijvoorbeeld de Britse variant de overhand in Europa en Italiaanse vertegenwoordigers suggereren dat het land met Pasen weer zou kunnen sluiten. Een of meer van die onzekerheden zou een beslissing kunnen rechtvaardigen om alle datums uit te stellen.

Het land van de productie
Ook voor Amerika is het nog een gokje. De cijfers dalen er wel goed en ook het vaccineren gaat er flink vooruit, toch is de release van 7 mei wel erg krap om terug bomvolle bioscoopzalen te kunnen zien. Op dit moment staan de bioscopen in Amerika wel weer op hun hoogtepunt, bijna alle bioscoopzalen zijn daar terug geopend, al is het wel met aantal beperkte zitplekken om nog afstand te bewaren van elkaar. Hierdoor worden dus ook minder inkomsten gegenereerd of kan men volk verliezen in tegenstelling tot volle bioscoopzalen, vooral de eerste weken is dit een cruciaal punt. 

Op 7 mei zullen bijna alle bioscoopzalen draaien en zullen andere belangrijke titels zijn verschenen met “Godzilla Vs. Kong ”en“ Mortal Kombat ”van Warner Bros. Toch zou“ Black Widow ”de eerste film uit 2021 zijn die 200 miljoen dollar of meer kostte voordat hij op de markt kwam. Na zo lang gewacht te hebben, is het misschien logisch om nog even te wachten.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.