Howdy!

Afgelopen jaren werden we flink verwend met parades in het Disneyland Park. Tijdens de seizoenen kunnen we genieten van verschillende parade wagens, waarvan onlangs met Kerst weer een gloednieuwe van start gegaan is met zowel een dag als avond versie. Als we dan gaan kijken naar het Walt Disney Studios Park is het daar maar heel stilletjes als het op parades aankomt.

Kort nadat het Walt Disney Studios Park openging in 2002 ging ook de allereerste parade in dit park van start, de Disney Cinema Parade. Een fijne parade met grote parade wagens dat door het kleine park trok. Dit tot in 2008, waar toen aangekondigd werd dat de parade zou stoppen om kort erna in 2009 plaats te maken voor Stars ‘n Cars, een parade dat eerder een cavalcade genoemd kan worden die voorheen in het studios park van Walt Disney World in Amerika rondreed onder de naam Disney’s Stars and Motor Cars Parade. Disney’s Stars ‘n’ Cars reed vervolgens tot 2014 waarbij sindsdien geen enkele parade meer rijd voor het Walt Disney Studios Park. Af en toe duiken de wagens wel eens op of worden ze getransformeerd voor andere shows en optredens.

Sinds 2015 is het Walt Disney Studios Park dus best wel paradeloos. Maar gaat dit ook zo blijven of komt hier snel verandering in? Het Walt Disney Studios Park gaat komende jaren met ingang van dit jaar serieus uitbreiden met een dubbele capaciteit dan het park nu te bieden heeft. Hierdoor is de kans dus ook groot dat naast nieuwe attracties en nieuwe themalanden ook het entertainment flink opgeschaald gaat worden waaronder terug een volwaardige parade in dit park.

In februari 2018 maakte toenmalige CEO van The Walt Disney Company, Bob iger, bekend dat Disney 2 miljard euro gaat investeren in het Walt Disney Studios Park. Dit door toevoeging van 3 nieuwe themalanden, enkele make overs bij de bestaande gebieden en een groot meer dat uiteindelijk het middelpunt van het park zou moeten worden. Dit jaar opent in de zomer de Avengers Campus, een nieuw themaland dat volledig in het teken staat van Marvel en 2 attracties, een restaurant en fotolocatie gaat aanbieden. Komende jaren zal de HollyWood Boulevard doorgetrokken worden, komt er een groot meer, volgt er nog een Frozen themaland en als slot nog een Star Wars themaland, al zijn over het laatste geruchten dat dit thema misschien nog wel eens kan veranderen.

Het meer zou ideaal zijn en gaan ook vol op in de geruchten dat hier een avondshow gaat komen in de trend van Fantasmic, een avondshow op het meer. Maar nu blijft de vraag, mogen we misschien in de toekomst dan eindelijk terug een parade verwachten in het studios park? Of misschien zelfs wel een avondparade vermits in het Disneyland Park hiervoor de ruimte minder is doordat hier al een avondspektakel elke avond is aan het kasteel, wat net de parade route van het Disneyland Park is. Een avondparade in het Walt Disney Studios Park zou dit beter spreiden en oplossen. Er zijn enorm veel open opties, maar we mogen toch wel eens hardop dromen dat naast de themalanden ook het entertainment flink aangepakt gaat worden met opnieuw ook in dit park een volwaardige parade.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.