Vandaag vond de softopening van de festiviteiten voor 30 jaar Disneyland Parijs plaats waarbij een parade met een showstop op Central Plaza onder de naam ‘Dream… And Shine Brighter’ plaats vond. Dit met Mickey en zijn vrienden, maar ook allerlei zeldzame figuren. De opvallendste gast in deze show is Miguel uit Pixar film Coco.

Foto: Twitter @MadMadamGaetane

Enkele jaren geleden mochten we Miguel al eerder ontvangen in Disneyland Parijs, maar dit nooit als een ‘levend’ personage. Miguel kreeg toen een ontmoetingsplek in Frontierland als marionette. De achterliggende gedachte was toen omdat in Mexico maken poppen een groot deel uit van de entertainmentindustrie en geschiedenis van het land, op de dag van de doden hebben ze parades met enorme poppen.

Ondanks deze leuke toevoeging destijds verdween deze toch al snel na een tijdje en hoopte Disney fans er toch op om snel Miguel als een levend personage te zien in de Disney Parken.

Net voor de coronacrisis wereldwijd leek het er dan toch op dat er eindelijk gehoor kwam. In het Disneyland Park in Californië ging er net voor de Disney Parken tijdelijk moesten sluiten voor de pandemie een gloednieuwe parade van start ‘Magic Happens” waarin Miguel als levend personage zijn intrede wist te maken en zelfs een eigen volledige parade wagen kreeg.

Terwijl Miguel intussen zijn plekje in een parade en ook voor meet en greets kreeg in de Amerikaanse Parken, volgt nu ook eindelijk Disneyland Parijs. Voorlopig is hij enkel te zien in de ‘Dream… And Shine Brighter’ happening te zien dat bestaat uit een parade met showstop op Central Plaza. Het is voorlopig nog niet duidelijk of we hem later nog op andere manieren vaker zullen zien. Al zou het op zich wel een logische zet kunnen worden als we Miguel met Halloween misschien wel een eigen meet & great plek zien hebben in Frontierland.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.