De CEO van The Walt Disney Company, Bob Chapek bevestigde deze week dat er meer Rapunzel naar de Disney themaparken gaat komen. De intussen al van 2010 geleden animatiefilm Rapunzel hoeft zeker niet onder te doen van de films Frozen en is ook nog steeds een populaire animatiefilm van Rapunzel. Terwijl Frozen al flink uitgepakt is in de Disney themaparken en ook in de toekomst nog gaat uitbreiden zoals binnenkort een eigen themaland in het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs, is het voor rapunzelfans in de Disney themaparken vrij veel op hun honger wachten.

Momenteel is er als we wereldwijd naar de Disney themaparken kijken slechts een fast restaurant te vinden in Shanghai Disneyland en in het Magic Kingdom van Walt Disney World is er een klein gebiedje gemaakt van het stadje waar Rapunzel prinses van is, met gethematiseerde toiletten. En hier blijft het dan ook bij als we kijken naar een attractie, themagebied, restaurant of winkel in Rapunzel thema.

Het Disneyland Resort in Californië, Hong Kong Disneyland, Tokyo Disney Resort en Disneyland Parijs hebben van bovenstaande namelijk niets.

Nu het goede nieuws.. Hier gaat verandering in komen! Dit werd deze week bevestigd door Bob Chapek, de CEO van The Walt Disney Company. Dat liet hij weten tijdens de Walt Disney Company Meeting of Shareholders. Hier gaf hij details over de aanstaande uitbreiding van Fantasy Springs die naar Tokyo DisneySea komt.
Bob Chapek:
“… In Tokyo Disney Resort is de grootste uitbreiding ooit voor Tokyo DisneySea aan de gang, Fantasy Springs zoals het heet, zal nieuwe gebieden en attracties bevatten die zijn geïnspireerd door de werelden van Frozen, Tangled en Peter Pan’s Neverland, en zal naar verwachting in 2023 worden geopend.”

Zoals Disney Parks fans kunnen zien aan de officiële Disney-concept art (wat we hierboven tonen), zullen bezoekers van het nieuwe gebied met Rapunzel-thema worden begroet door de toren van Rapunzel die boven een sprookjesachtige binnenplaats uitsteekt. Het gebouw aan de linkerkant dat op het Snuggly Duckling lijkt, is waarschijnlijk de Tangled Tree Tavern , een snelle-service-etablissement dat al bestaat in Shanghai Disneyland (De foto die we hieronder tonen)

De Disney Fandom Wiki heeft aanvullende details gedeeld over wat gasten die Fantasy Springs bezoeken kunnen verwachten, inclusief een Tangled ride!
Volgens hun informatie:
Gasten gaan aan boord van gondels voor een romantische boottocht over Rapunzels “beste dag ooit” terwijl Rapunzel met Flynn Rider naar het lantaarnfestival reist. Ontelbare flikkerende lantaarns verlichten de climaxscène van de attractie terwijl Rapunzel en Flynn het iconische lied “I See the Light” zingen [gecomponeerd door Disney-legende Alan Menken (Aladdin, The Little Mermaid, Beauty and the Beast)], wat leidt tot een onvergetelijke finale.

De vraag is natuurlijk of we dit ooit ook mogen verwachten in Disneyland Parijs. In Europa is Rapunzel namelijk razend populair.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.