De Disney+ release van Pixar films Luca en Soul, zou naar verluidt ‘demoraliserend’ zijn geweest voor Pixar medewerkers.

Het recente nieuws dat de aankomende Pixar film Luca en afgelopen december Pixar film Soul rechtstreeks naar Disney+ zou worden vrijgegeven, heeft naar verluidt degenen die in de geliefde animatiestudio werken, een gedemoraliseerd gevoel gegeven. Onlangs werd onthuld dat Luca , die oorspronkelijk in de bioscoop zou worden uitgebracht in België en Nederland op 18 juni 2021, de bioscopen wereldwijd volledig zou overslaan en in plaats daarvan beschikbaar zou worden gesteld om gratis en direct te streamen op Disney+.

In bovenstaande tweet van voormalig THR-redacteur Matthew Belloni staat: “Ik heb net met een Pixar-vriend gepraat die zegt dat Luca en Soul die verplaatst worden naar Disney+ demoraliserend werken voor de werknemers:” Vergeet bioscopen, we zijn niet eens goed genoeg voor een meerprijs?”

Sinds de aanhoudende corona pandemie houd het de entertainmentindustrie stevig in zijn greep. Zo zijn verschillende studio’s overgestapt op streaming-releases voor projecten die oorspronkelijk bedoeld waren om in de bioscoop te verschijnen. Wat Disney betreft, zijn verschillende tentpole-releases verplaatst naar Disney+ te midden van bioscoopsluitingen, maar voor sommige, zoals Mulan en Raya and the Last Dragon , zijn er extra kosten van €21,99 voor abonnees. De films die uitgebracht werden door Pixar heeft dit echter niet eens gekregen, waarbij zowel Soul als nu Luca rechtstreeks beschikbaar komen via de standaard Disney+ bibliotheek.

Hoewel dit natuurlijk goed nieuws is voor de Disney+ abonnees die niet kunnen wachten om het volgende Pixar-avontuur te zien, is de beslissing begrijpelijkerwijs niet populair bij degenen bij Pixar, die duidelijk het gevoel hebben dat hun inspanningen niet genoeg worden gewaardeerd door de studio. Terwijl op internationale markten waar Disney+ niet beschikbaar is, Luca nog steeds theatraal zal worden uitgebracht, met premièredata die nog worden aangekondigd, zijn de creatievelingen achter het project teleurgesteld dat het binnenlandse publiek in Amerika maar ook landen in Europa niet de kans zal krijgen om Luca’s glorieuze levendige beelden op het grote scherm te zien.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.