Als we aan superhelden denken is de kans groot dat de meeste afkomstig zullen zijn uit het Marvel Universum. Vooral in de jaren 2008 tot 2019 wist het ware records te breken met hun films. Daarna ging het plots bergaf. Wat is er aan de hand en wat gaan ze er aan doen?

Na jarenlange records ging het de afgelopen jaren plots minder met de Marvel Studios. Nadat de ene film na de andere bijna steeds recordinkomsten en bezoekers wisten aan te trekken besloot men meer films te maken en zelfs series, waarvan laatst genoemde speciaal voor Disney+ abonnees is.

Enkel door deze zet van meer films te creëren en ook series die afgeleid waren van de films werd het een beetje veel. Je merkte aan de verhaallijnen dat ze minder boeiend werden, en het werd ook lastiger en minder speciaal om de producties van Marvel te volgen. Men begon te spreken over ‘superheldenvermoeidheid’. Ook Marvel Studios heeft dit de laatste jaren dan ook gemerkt.

Films als The Marvels en Ant-Man and the Wasp: Quantumania waren een flop voor het publiek en ook de series Secret Invasion en She-Hulk: Attorney at Law die op Disney+ staan zijn een ware flop. Niet per se is daarmee alles een flop, bijvoorbeeld de series als Loki en WandaVision scoorde dan bijvoorbeeld nog wel erg goed.

Minder nieuwe films, back to the roots

Marvel Studios heeft dit intussen goed begrepen en gaat zich daarom weer richten zoals het voorheen deed. Slechts enkele films uitbrengen per jaren en Disney+ niet bombarderen met verschillende nieuwe Marvel series.

Zo zullen ze nog maar slechts twee tot maximum drie nieuwe Marvel films per jaar uitbrengen en ook series op Disney+ zullen maximum 2 keer per jaar een toevoeging krijgen. Dit kan dan gaan om een nieuw seizoen of een nieuwe serie.

We kunnen hierdoor wel beschouwen dat Deadpool & Wolverine een soort rebootfilm zijn naar hoe Marvel voorheen was en ze terug op het rechte pad gaan trekken. Je ziet dit overigens ook aan de series, Marvel gaat slechts één nieuwe serie uitbrengen op Disney+ en dat zal Agatha: Darkhold Diaries worden welke vanaf de herfst te zien zal zijn.

Voor volgend jaar staan nog wel steeds vier films aangekondigd na een heel rustig 2024, dan zullen namelijk Captain America: Brave New World, Thunderbolts, Fantastic 4 en Blade uitgebracht worden in de bioscoopzalen.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.