Lucasfilm, welke mee onder Disney’s vleugels valt en bekend is van de Star Wars franchise heeft gemeld dat ze niet meer verder zullen werken met Gina Carano, een actrice in de Star Wars serie The Mandalorian die exclusief te bekijken is op Disney+

Dit ontslag komt er nadat de actrice opmerkingen plaatste op social media die echt niet door de beugel konden. Verschillende Disney en Star Wars fans vroegen daarom haar ontslag aan.

“Gina Carano is momenteel niet meer in dienst van Lucasfilm en er zijn geen plannen voor haar in de toekomst opnieuw in dienst te nemen”, zei het bedrijf in een verklaring van 10 februari. “Desalniettemin zijn haar posts op sociale media waarin ze mensen kleineert op basis van hun culturele en religieuze identiteit, weerzinwekkend en onaanvaardbaar.”

Een foto die ze op Instagram plaatste, die intussen verwijderd werd, was die van een halfnaakte vrouw die tijdens de Holocaust op straat werd achtervolgd, volgens entertainmentwebsite Deadline.

“Joden werden op straat geslagen, niet door nazi-soldaten maar door hun buren… zelfs door kinderen”, schreef Carano. “Omdat de geschiedenis wordt geredigeerd, realiseren de meeste mensen zich tegenwoordig niet dat om het punt te bereiken waarop nazi-soldaten gemakkelijk duizenden Joden konden oppakken, de regering er eerst voor zorgde dat hun eigen buren hen haten, simpelweg omdat ze Joden waren. Hoe verschilt dat van iemand haten vanwege zijn politieke opvattingen. “

Haar talentenbureau United Talent Agency en reclamebureau ID Public Relations zeiden beide dat ze niet meer met haar samenwerken.

Op Twitter werd de hashtag #FireGinaCarano trending, waarbij voornamelijk fans van Star Wars en Disney opmerkingen plaatsten die haar vooral bekritiseerden.

Gina Carano speelde de voormalige rebellensoldaat Cara Dune en was in beide seizoenen van The Mandalorian te zien als de huursoldaat van het titelpersonage (gespeeld door Pedro Pascal), die op een missie is om Grogu (ook bekend als Baby Yoda) te beschermen tegen de jacht van de keizerlijke troepen.

Carano is eerder onder vuur komen te liggen voor posts op Twitter in november waarin ze het dragen van maskers bespotte tijdens de COVID-19-pandemie. In een andere tweet die maand beweerde ze ook dat er kiezersfraude was geweest tijdens de presidentsverkiezingen van 2020.

Lucasfilm was van plan Carano te onthullen als de ster van haar eigen Disney+ serie, maar liet die plannen na haar tweets in november vallen, zei de Hollywood Reporter, daarbij verwijzend naar niet nader genoemde bronnen.

The Mandalorian begint aan het derde seizoen op te nemen, hoe het verhaal nu verder zal gaan of wie haar rol gaat innemen is momenteel niet bekend.

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.