Binnenkort zal het vijfde cruiseschip van Disney uitvaren dat de naam Disney Wish zal krijgen. De Disney Cruiseline wordt steeds populairder en trekt steeds meer en meer bezoekers waardoor er dus ook meer vraag naar komt.

Intussen heeft Disney nieuwe details onthuld over zijn aanstaande vijfde cruiseschip, welke overigens ook allereerste Disney attractie op zee zal huisvesten. De AquaMouse attractie wordt aan boord vergezeld door zes zwembaden, nieuwe gastronomische opties, een musical rond Aladdin, een volledig gesloten sportarena, een Marvel superheldenacademie voor kinderen en een Star Wars lounge voor volwassene.

Later deze maand zullen boekingen voor dit nieuwste Disney Cruiseschip opengezet worden. Om je kennis te laten maken met dit nieuwe cruiseschip gaan we in dit artikel dieper in over wat deze allemaal te bieden heeft.

AquaMouse: De eerste Disney attractie ooit op zee

De AquaMouse attractie zal een nieuwe geanimeerde Mickey Mouse-short bevatten genaamd Scuba Scramble. Een waterglijbaan van bijna 232 meter lang brengt je overal op het bovendek en omvat interactieve waterelementen, audio, video, verlichting, showscènes en speciale effecten. Volgens Disney zou je op avontuur gaan naar een zeemeerminlagune.

Verder vind je op het bovendek ook nog de Toy Story Splash Zone, Zes zwembaden en kun je informeel dineren in de wijk Mickey and Friends.

De cruiseschip kamers

Het schip heeft een capaciteit van 4.000 passagiers, met de duurdere opties om op verhalenboeken geïnspireerde thema’s te laten zien. De passagiershutten zullen worden ingericht naar sprookjesfiguren zoals Assepoester en Ariël, met aangepaste kunstwerken. Als je echt wilt uitzweten, kun je een koninklijke suite met twee verdiepingen reserveren, inclusief een wenteltrap en glas-in-loodkunst.

De meest exclusieve kamer aan boord van het schip is de 1966 vierkante meter grote Wish Tower Suite. Hierover zullen we deze week nog een uitgebreid artikel over maken. Deze heeft een Moana thema en bevind zich aan één van de ‘schoorstenen’ op het schip.

Restaurants, Bars en Lounges


Het nieuwe cruiseschip van Disney biedt drie exclusieve eetgelegenheden voor volwassenen, geïnspireerd door Beauty and the Beast: The Rose Lounge; Palo Steakhouse, met een thema geïnspireerd door Cogsworth; en Enchanté, met gerechten gemaakt door chef-kok Arnaud Lallement en met designelementen geïnspireerd door Lumiere.

De Star Wars Hyperspace Lounge is een ander gedeelte voor volwassenen. Ontworpen om eruit te zien als een luxe ruimteschip, zal de lounge drankjes met ruimtethema serveren (we stellen ons voor dat deze vergelijkbaar zullen zijn met de alcoholische dranken die Oga’s Cantina worden geserveerd in Star Wars: Galaxy’s Edge in Disneyland en Walt Disney World ). Het biedt uitzicht vanuit de “ramen” met Star Wars-locaties zoals Tattooine, Batuu en Mustafar.

Verder komen er ook nog 3 familie restaurants aan boord

Arendelle: A Frozen Dining Adventure, dat gerechten met een Scandinavische invloed serveert en waar soms happenings plaats vinden terwijl je eet. Het restaurant nodigt je uit om de verlovingsviering van Anna en Kristoff bij te wonen.

Worlds of Marvel, een interactieve eetervaring waar je Afrikaanse gerechten geserveerd krijgt om Wakanda te vertegenwoordigen, Oost-Europese gerechten als eerbetoon aan Sokovia en eetgelegenheden uit New York City, waar de Avengers hun hoofdkantoor hebben.

1923, met als thema een Hollywood-ervaring uit de jaren 1920 die de hoogtijdagen van Walt Disney vertegenwoordigt en een Californisch fusionmenu serveert.

Voor de kinderen

Zoals verwacht van een Disney-vakantie, zijn er meerdere opties om de kinderen te vermaken. Dit is er nieuw op Disney Wish als onderdeel van de Oceaneer Club voor kinderen:

Marvel-superheldenacademie: treed aan boord van het Avengers-hoofdkwartier
Sprookjeszaal: dit gebied zal de bibliotheek van Belle, het zomerhuis van Anna en Elsa en de kunstles van Rapunzel omvatten
Imagineering-lessen: waar kinderen kunnen leren hoe ze hun eigen achtbaan kunnen ontwerpen

Shows & Entertainment

Er worden twee gloednieuwe shows ontwikkeld, waarbij Disney voorlopig de lippen stijf houdt over wat die inhoudt. Dit is wat we weten:
– Vuurwerk op zee
– Het Walt Disney Theatre zal een Aladdin-musical vertonen
– Luna: Beschreven door Disney als entertainment van dag tot nacht, dit gebied zal lijken op een “betoverd sprookjesdorp” met een decor gebaseerd op Pixar short La Luna
– Hero Zone: een actieve speelruimte, het wordt een volledig afgesloten sportarena met airconditioning.

Details & Boekingen
Disney’s groenste cruiseschip zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas. Het zal uit Port Canaveral, Florida varen, maar Disney heeft nog niet gezegd waar het vaart – inclusief of het naar Disney’s nieuwe eiland in de Bahama’s zal reizen .

Boekingen openen op 27 mei 2021, met de eerste reis gepland voor 9 juni 2022.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.