Winnie De Pooh blijft een favoriet bij veel Disney fans. We zetten daarom dit keer dit recept in de kijker hoe je Winnie De Pooh roomsoezen moet maken. Ideaal om daarna te bingewatchen met de films van Winnie De Pooh die op bijvoorbeeld Disney+ te vinden zijn.

Benodigdheden Koekjesdeeg

 • 60 gram lichtbruine suiker
 • 60 gram ongezouten boter
 • 65 gram bloem

Benodigdheden voor het soesjesdeeg

 • 105 gram boter
 • 240 ml water
 • 165 gram bloem
 • 2 gram zout (een snuifje zout zoals ze zeggen 😉 )
 • 4 eieren

Benodigdheden honingzoete roomvulling & decoraties

 • 480 ml room (om slagroom te maken)
 • 3 eetlepels honing
 • 1 theelepel vanille extract
 • Gele gel kleurstof voor voedingsmiddelen (in de meeste supermarkten te vinden)
 • 2 theelepels pure chocolade schilfers (later gesmolten)

Benodigdheden materiaal

Bereiding

 1. We starten eerst met het maken van het koekjesdeeg. Voeg in een mengkom de zachte, ongezouten boter en lichtbruine suiker toe en meng deze al goed samen. Vervolgens voeg je de bloem er aan toe tot er een verkruimelend deeg ontstaat.
 2. Leg vervolgens het deeg op je keukenaanrecht of dienblad en kneed het goed samen tot je echt een goede bol deeg krijgt. Leg deze vervolgens tussen 2 stukken bakpapier (onderaan en bovenaan het deeg) en rol het plat met een deegrol. Steek vervolgens als het deeg plat is met de cirkelvorm cirkels uit het koekjesdeeg. Normaal gezien zouden hier ongeveer 16 stuks uit moeten geraken als je de afmeting gebruikt zoals het fotovoorbeeld hier onderaan. Laat het deeg vervolgens afkoelen in de koelkast

3. Verwarm de oven vervolgens voor op 220 graden en gebruik liefst 2 bakplaten waar je vervolgens bakpapier of een bakmat oplegt.

4. We beginnen nu aan het soesjesdeeg. Neem een steel of kookpan en voeg hier het water, boter en zout in. Verwarm tot de boter gesmolten is en breng het dan aan de kook. Haal de pan daarna van het vuur en voeg de bloem hier in één keer aan toe. Het is belangrijk dat je krachtig roert direct na je dit doet.

5. Zet vervolgens de pan terug op het vuur, maar zorg dat dit nu op een middelmatig vuur staat. Blijf vervolgens roeren tot het mengels glad is. Het is klaar als je in staat zou zijn om er een deegbal van te maken (zoals op onderstaande voorbeeld foto).

6. Haal de pan van het vuur en laat 10 minuten het mengel afkoelen en rusten.

7. Minstens 10 minuten voorbij? Prima! Doe het mengel in een keukenmixer (of indien je dit niet hebt zul je dit zelf moeten snel roeren met een klopper), en klop de eieren er één voor één door (uiteraard zonder eierschalen). Het mengsel ziet er in het begin gestremd uit, maar zodra je alle eieren toevoegt en doorgaat met mixen, wordt het gladgestreken.

8. Wanneer je klaar bent voeg je het beslag toe in een spuitzak. Spuit vervolgens cirkels van ongeveer 2 cm (zie onderstaande voorbeeld foto) op de voorbereide bakplaten. Zorg dat je ze wel 3 tot 4 centimeter van elkaar houd, wanneer deze later in de oven gaan zullen ze uitzetten en is de kans groot dat ze elkaar raken.

9. We halen vervolgens het koekjesdeeg uit de koelkast en de uitgestoken deegringen leggen we voorzichtig op ons soesjesdeeg beslag. Door deze techniek toe te passen kan het koekje een korstje hebben.

10. Steek ze vervolgens in de voorverwarmde oven van 220 graden en laat het vervolgens bakken voor 20 tot 25 minuten. Het is enorm belangrijk dat tijdens het bakproces de oven niet geopend wordt!! Dit kan er namelijk voor zorgen dat de soesjes zullen leeglopen.

11. Haal de soezen uit de oven en laat deze afkoelen op de bakplaat.

12. Intussen beginnen wij aan het maken van ons honingzoete roomvulling beslag. Neem een mengkom en giet de room erin en begin deze vervolgens op te kloppen of opnieuw via de keukenmixer te mengen tot het slagroom is. Voeg hier vervolgens de gele voedingskleurstof bij, de honing en de vanille. Voor de gele voedingskleurstof moeten dit maar enkele druppels zijn. Meng dit met een lage snelheid tot dit allemaal mooi in de slagroom is opgenomen.

13. Neem een spuitzak en steek er de honingzoete roomvulling in. Snijd voorzichtig van onze afgebakken soesjes de bovenkant af (zie voorbeeldfoto onderaan). Vul elk tot er een ronde heuvel ontstaat in de vorm van Poeh’s hoofd. Gebruik een andere spuitzak met een kleinere ronde punt en spuit 2 oren op de bovenkant van zijn hoofd en 2 voeten op de bodem. Leg vervolgens de bovenkant van het soezendeeg op Poeh’s hoofd.

14. Gebruik gesmolten pure chocolade om de gelaatstrekken van Pooh te tekenen met een tandenstoker. Indien je zelf een andere manier vind zoals bijvoorbeeld een chocolade schrijfstift kun je dit ook gebruiken. Klaar met het gezichtje zoals de voorbeeld foto hieronder? Je soesjes zijn klaar! Geniet ervan! 😉

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.