Het einde van het jaar komt in zicht, ideaal om met familie en/of vrienden te vieren en een nieuw jaar in te luiden waar hopelijk al je dromen mogen uitkomen. Voor de Disney fans voor ons die nog op zoek zijn naar een thema is het misschien wel leuk om hapjes te maken in Disney stijl. Deze week past de Mickey Pretzel hier perfect bij. Zet wat gesmolten kaas of bepaalde dipsausjes erbij en laat je gasten de Mickey Pretzel scheuren en hierin dippen. Succes verzekerd!

De Mickey Pretzel
Gebaseerd op het recept van smartschoolhouse

Benodigdheden:
400 gram bloem
7 gram droge gist
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
2 theelepel bakpoeder
125 ml melk (zorg dat deze al even uit de koelkast is, minstens halfvolle of volle melk)
125 ml water (zorg dat deze kamertemperatuur heeft)
1 eidooier
grof zeezout

Bereiding:
1. Laten we bereiden met het deeg te maken. Neem hiervoor een kom en voeg de bloem, gist, suiker, bakpoeder en zout toe in de kom. Zorg zoals we bij benodigdheden hebben gevraagd dat de warm en het water zeker een kamertemperatuur hebben en voeg deze mee toe in de kom bij de ingrediënten die we net toegevoegd hadden.
2. Kneed vervolgens de ingrediënten in de kom een 10-tal minuten tot je een soepel deeg hebt. Laat deze vervolgens tot een uur rusten zodat het volume van het deeg dankzij het rijzen verdubbeld is.
3. Nadat het uur om is en je deeg gerijst heeft en verdubbeld is gaan we het deeg verdelen. Je maakt 3 grotere bollen en 6 kleinere bollen van het deeg. We raden aan het deeg steeds onder een propere doek of folie te leggen.
4. Laten we nu de Mickey Pretzels vorm geven! Rol het deeg uit tot een lange sliert. Zo’n 45/50 cm voor de grote bollen is goed, voor de kleinere is een 20/25 cm goed.
5. Van de 3 grotere slierten maak je elks een cirkel. Dit gaat het gezicht worden van Mickey. Je raad het vast zelf al, van de 6 kleinere slierten brengen we per cirkel die je net gemaakt hebt met de grotere slierten 2 oren bovenaan aan. Zorg dat je dit een beetje vastzet door de uiteinde vast te knijpen aan het deeg zodat ze een geheel vormen. Knijp ook niet te hard zodat het volledig plat is, zorg juist dat het met elkaar verbonden is en vastblijft.
TIP: Vorm deze al op bakpapier op een bakplaats zodat je dit erna er niet moet opleggen, de kans bestaat dat deze dan al uit elkaar vallen.
6. Smeer de 3 gemaakte Mickey pretzels in met het eidooier en strooi over de pretzels wat grof zeezout. Het deeg moet weer even wat rusten (neem ongeveer een kwartiertje) voor het de oven ingaat.
7. Verwarm de oven voor op 200 graden en stop vervolgens de bakpla(a)t(en) met de Mickey Pretzels in de oven voor 15 tot 20 minuten op 225 graden. Het belangrijkste is dat ze mooi goudbruin zijn voor je ze uit de oven neemt.
8. Haal de Mickey Pretzels uit de oven, ze zijn klaar om zowel warm als koud gegeten te worden!

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.