Of het nu om te scoren is bij vrienden, of het voor je kinderen of je vriend(in) is of misschien gewoon om jezelf te verwennen, je scoort altijd met deze Mickey Beignets. Ze zijn zeer lekker en je kunt er gerust nog een eigen dipping bijzetten zoals bijvoorbeeld confituur, siroop of suiker. Laten we kijken hoe we zelf Mickey Beignets maken!

Benodigdheden

Bloemsuiker
Frituurolie
1 ei
10ml plantaardige vetstof
480 gram bloem
Halve theelepel droge gist
Halve theelepel zout
62ml Room
62ml Kokend water
31ml Warm water
56 gram suiker

Bereiding

  1. Neem een kleine kom en doe hier 31ml warm water in, strooi vervolgens de gist hierover. Vervolgens roer je om het goed te mengen en op te lossen en daarna laat je het 5 minuten rusten.
  2. Neem een grote kom en meng daarin de suiker, de plantaardige vetstof, het zout, de room, het ei, de bloem en het kokend water. Roer er vervolgens het gistmengsel door wat we net al bereid hebben. Meng verder met de deeghaken van een mixer tot het deeg volledig glad is. Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten.
  3. Rol het deeg uit tot het een dikte heeft van ongeveer 2 centimeter. Steek de beignets uit het deeg met een uitsteekvormpje, in dit geval kiezen we bijvoorbeeld voor het iconische Mickey hoofd, of snij in de gewenste vorm met een mes indien je het zonder uitsteekvormpje wilt doen.
  4. Dek af met een keukenhanddoek en laat het deeg rijzen tot het in dikte verdubbeld is in een warme, tochtvrije omgeving. Dit duurt 1 à 1,5 uur.
  5. Verwarm de frituurolie en frituur de beignets gedurende 2 à 3 minuten. Draai om zodra ze goudbruin zijn aan één kant. Gebruik een tang om de beignets op keukenpapier te leggen, zodat het vet kan geabsorbeerd worden.
  6. Bestrooi met bloemsuiker en serveer onmiddellijk aan je gasten of geniet zelf van een momentje voor jezelf. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog confituur of siroop bij serveren als je deze graag nog een dipping bij geeft.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.