Na het succes van de serie The Mandalorian van de Star Wars franchise, die speciaal gemaakt werd voor streamingplatform Disney+, brengt ook Marvel sinds dit jaar eigen live action series speciaal ontworpen voor Disney+.

Sinds deze week, 9 juni, kun je genieten van de serie ‘Loki’ op Disney+. Dat de serie warm onthaalt zou worden is duidelijk, vermits Loki van de Marvel ‘schurken’ toch wel één van de favoriete is. Intussen zijn ook de eerste cijfers naar buiten gekomen door het software bedrijf Samba TV en deze lieten weten dat na één dag maar liefst 890.000 Amerikaanse gezinnen minstens 5 minuten lang deze nieuwe serie bekeken hebben. Het is hiermee ook direct de succesvolste Marvel live action serie die speciaal voor Disney+ ontworpen werd.

Dat deze Marvel series goed scoren wisten we allemaal al, deze worden vol op besproken op sociale media en zorgt zelfs voor nieuwe abonnees op het streamingplatform. Loki is echter degene die het succesvolste is met de meeste kijkers binnen de 24u. Om een vergelijking te geven, Wandavision de eerste live action Marvel serie die op Disney+ kwam wist 655.000 Amerikaanse gezinnen te trekken binnen de 24u. De tweede serie The Falcon and the Winter Soldier was al snel nog een groter succes deze wist 759.000 Amerikaanse gezinnen na één dag te trekken. Loki deed het nu zelfs met maar liefst 890.000 Amerikaanse gezinnen na één dag.

Het is dus duidelijk dat de series flink aan populariteit winnen, en men hun weg naar de streamingdienst weten te vinden wanneer de eerste aflevering van deze nieuwe series verschijnen. Bovenstaande cijfers zijn trouwens enkel op televisie, laptop en consoles berekend. Gezinnen die via smartphone of tablet keken zijn bij bovenstaande cijfers niet eens mee berekend.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.