De Motion Picture Association of America heeft Disney’s aankomende live-actie remake, Mulan, een PG-13 rating gegeven. Het is de eerste live actie-aanpassing van Disney’s G-rated geanimeerde klassiekers die zo’n hoge rating verdienen, en het is de eerste PG-13-film die onder de officiële Disney-banner is uitgebracht sinds Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Mocht je je afvragen wat Motion Picture Association of America en PG-13 betekend, dan kun je dit eigenlijk vergelijken met bij ons de kijkwijzer. Een PG-13 score betekend dan weer dat de film mogelijk materiaal bevat dat ongeschikt is voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Mulan zal ook een andere richting ingaan dan de animatiefilm. Je kunt het een beetje vergelijken met Maleficent die ook niet het originele animatie verhaal van Doornroosje volgt. Het enige waaraan ze zich gehouden hebben is het basisverhaal. Mulan zal hier ook een jonge vrouw zijn die ervoor kiest om krijger te worden om zo haar zieke vader te redden.

Mocht je nu denken van, ja maar een Disney film is toch voor iedereen, en deze krijgt een score vanaf 13 jaae??
Wel, Walt Disney Pictures is geen onbekende voor PG-13 actiefilms. Hun Pirates of the Caribbean-franchise is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de gevechtsreeksen hield Disney zichzelf altijd op een subtiel niveau. Geen zinloos geweld. In plaats daarvan toonden de strijdscènes langgerekte choreografie bijna alsof het een ballet op het podium was. Natuurlijk worden mensen neergeschoten en neergestoken, maar niemand bloedt eruit. Disney maakt in dit soort films zeer mooie scenes zonder je bloed of gore dingen ziet gebeuren.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=0jnXsAQwYuo[/embedyt]

Benieuwd naar de film? Vanaf 27 maart 2020 kun je hem zelf gaan bekijken in de bioscoop!

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.