De laatste 10 jaar zijn we flink verwend door verfilmingen van onze favoriete Disney animatiefilms. Dit jaar nog werd Cruella uitgebracht en was direct een razend populaire film. Ondanks er intussen al van veel animatiefilms een live action versie gemaakt werd, wachten fans vol ongeduld nog steeds op een live action film van de Kleine Zeemeermin. Dit is één van de meest populaire animatiefilms, andere populaire films als The Lion King, Jungle Book, Aladdin en Belle en het Beest kregen namelijk al een live action film.

Normaal zou men in 2020 begonnen zijn met het filmen van deze film, helaas bracht de corona pandemie daar een flinke vertraging op en werd het filmen met een jaar uitgesteld. In januari 2021 begon me dan eindelijk te filmen, maar men moest ook hier uiteindelijk weer stoppen met draaien wanneer er een corona uitbraak op de set plaats vond. Uiteindelijk lijkt men eindelijk vertrokken te zijn met deze film op te nemen en is er ook eindelijk een release datum bekend. Deze film zal namelijk op 26 mei 2023 in de bioscoop uitgebracht worden.

Het duurt nog wel even voor deze dan uiteindelijk komt, maar dit heeft een reden. Men wilt deze graag een Memorial-Day weekend première geven, maar om dat in 2022 te behalen kan krap worden, waardoor deze in het Memorial-Day weekend van 2023 zal uitgebracht worden. De film die een Memorial Day-weekendpremière ontvangt, laat zien hoe goed Disney verwacht dat de film het zal doen. Memorial Day-weekend is de aftrap van de zomer en meestal is dit wanneer studio’s een aantal van hun grootste films uitbrengen die ze hebben. The Hollywood Reporter heeft informatie vrijgegeven over de langverwachte première, evenals premièredata voor andere films op Disney’s leisteen.

Disney’s live-action remake van The Little Mermaid lijkt bijna een shot-voor-shot remake van de originele film uit 1989 te worden. Dit betekend dat het bijna een letterlijke verfilming word zoals de animatiefilm. Live-action-remakes van Disney die ook bijna een shot-voor-shot-remake zijn, zijn Belle en het Beest (2017) , Aladdin (2019) en De Leeuwenkoning (2019) die het allemaal ongelooflijk goed deden langs de kassa. Films als Maleficent en Cruella waren bijvoorbeeld dan weer films die gebaseerd waren op de animatiefilms maar een volledig eigen verhaal kregen.

De kleine zeemeermin zal Halle Bailey als de titulaire zeemeermin, Javier Bardem als koning Triton, Awkwafina als Scuttle, Jacob Tremblay als Bot en Melissa McCarthy als Ursula de zeeheks bevatten.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.