<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Fantasyland
Attractie Type: Darkride
Openingsdatum: 12 april 1992

De Attractie
In Fantasyland vind je een enkele gebouwen in Italiaanse stijl, waarin de attractie en het verhaal van Pinokkio bevestigd is en je meeneemt op zijn fantastische avontuur over uitgestrekte, open zeeën en gevaarlijke ontmoetingen met duistere personages …

Les Voyages de Pinocchio is korter dan zijn Japanse en Californische neven, maar niet precies door de keuze van de Imagineer – Franse bouwvoorschriften vereisen het gebruik van dikkere betonnen muren in plaats van de dunne spijkerwanden die in de andere parken worden gebruikt. Dus hoewel de attractie in Parijs dezelfde footprint deelt , is de werkelijke ruimte in het gebouw iets kleiner.
Deze attractie was de eerste Disney-attractie die gebruik maakte van “holografische” technologie, waarbij de jongens spiegels voor hun gezicht houden en zich vervolgens omdraaien om zichzelf als ezels te laten zien.
Een effect dat vaak wordt geassocieerd met de Haunted Mansions en Phantom Manor – Pepper’s Ghost – wordt ook gebruikt om de verdwijnende Blauwe Fee af te beelden, waardoor er alleen een verstrooiing van (glasvezel!) Sprookjesstof op de vloer achterblijft.

TIP: Als je het beste zicht wilt hebben op de verschillende scenes in de attractie zit je het beste vooraan. Indien je liever iets hoger zit raden we de achterste rij aan.

Foto’s

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.