Misschien had je het zelf opgemerkt of er al iets van meegekregen, maar onlangs zorgde LEGO voor flink wat verwarring bij voornamelijk de Star Wars fans. In een Japanse catalogus van LEGO toonde me een nieuwe set van de Disney+ Star Wars serie ‘The Mandalorian’. Hier zat de verwarring niet, wel kwam de verwarring omdat bij deze set ook een mini figuurtje van Cara Dune inbegrepen zat.

De afbeelding werd intussen verwijderd, maar dankzij Brick Fanatics kunnen we jullie wel deze afbeelding toch nog tonen waar het uiteindelijk om gaat.  Voor Star Wars fans was dit zeer raar, vermits Gina Carano bijna een jaar geleden ontslagen werd uit ‘The Mandalorian’ en Lucasfilm duidelijk liet weten dat haar personage Cara Dune niet zal herschikt worden in de verhaallijn van The Mandalorian.

Mocht je zelf toch niet meegekregen hebben waarom Gina Carano uit de reeks gezet werd, lichten we je dit even kort toe. Maandenlang was er online drama, dit kwam voornamelijk omdat ze controversiële tweets plaatste over sociale en politieke onderwerpen. Zo kwamen er al snel een heleboel tegenstanders, maar tegelijk ook enkele van haar fans die voorstander waren. Hierdoor kwamen snel hashtags op Twitter die al snel trending werden. Denk zo aan #WeLoveCaraDune en #FireGinaCarano. Het zorgde voor enorm veel meningen en discussies onder de fans met enorme druk op The Walt Disney Company waardoor die besloten de actrice Gina Carano, alsook haar fictieve figuur in de serie The Mandalorian te laten verdwijnen in februari 2021.

Een LEGO ontwerper heeft nu op deze recente LEGO Star Wars Controverse gereageerd en hierbij een opheldering gedaan waardoor Star Wars fans namelijk in de war wisten te geraken. Samuel Johnson een LEGO ontwerper liet het volgende weten met één simpel zinnetje: “Het LEGO-minifiguurtje is een representatie van het personage, niet van de actrice”

Het is wel uniek dat LEGO dit doet, vermits zowel Hasbro als Funko POP gestopt zijn met het figuurtje Cara Dune te gebruiken in merchandise van The Mandalorian of Star Wars.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.