<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Fantasyland
Attractie Type: Boottocht
Openingsdatum: Maart 1994

De Attractie
Leun achterover en geniet van een rustige boottochtje door Storybook Land, waar de pagina’s van de beroemdste verhalenboekverhalen tot leven zijn gebracht in miniatuurwerelden van verschillende Disney verhalen.

Uitgelichte scènes: Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Tangled (Rapunzel), Hans en Grietje, The Old Mill, Mount Olympus, The Little Mermaid, Peter and the Wolf, Night on Bald Mountain, Aladdin, The Sword in the Stone, Beauty and the Beast en The Wizard of Oz .

De attractie bestaat uit 20 verschillende bootjes die aan elkaar geketend zijn en door het kanaal getrokken worden met behulp van onderwaterdraaischijven op elke hoek van de baan. Zoals veel van de waterwegen van Disney, worden vaak speciale veilige kleurstoffen aan het water toegevoegd om de onderwaterliersystemen in het ondiepe water te verbergen.

Storybook Land biedt een aantal van de meest ingewikkelde en extravagante landschapsarchitectuur van het park, met miniatuurvelden , bomen, stranden, sneeuw, bergen en kastelen die allemaal in harmonie samenvloeien.

Le Pays des Contes de Fées is gebaseerd op het Storybook Land Canal Boats uit 1955 in Disneyland in Californië en bevat verschillende verbeteringen en aanpassingen die passen bij de nieuwe locatie en tijden. In plaats van gasten te laten begeleiden door een live castlid in de stijl van de Jungle Cruise, leiden boten met tethering de gasten langzaam door het parcours, met muziek en beelden die het verhaal vertellen. De miniaturen zijn gedetailleerder en de integratie met de attractie Casey Jr. – Le Petit Train du Cirque veel groter.

De attractie werd in maart 1994 toegevoegd als onderdeel van een snel uitbreidingsprogramma om de attractiecapaciteit van het park aanzienlijk te vergroten.

Foto’s

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.