<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Fantasyland
Attractie Type: Walkthrough
Openingsdatum: 12 april 1992

De Attractie
Hail to the princess Aurora!
Er was eens een sprookjesachtig kasteel en deze staat recht voor je ogen! Het sierlijke detail van het middelpunt van het park met zijn grote torentjes, torenhoge torenspitsen en kleurrijke ramen wekt je jeugd opnieuw en laat dromen uitkomen voor prinsen en prinsessen van alle leeftijden. De magie van het klassieke Europese sprookje Doornroosje wordt gevierd in dit buitengewone stukje sprookjesachtige architectuur. Dit kasteel is tevens het symbool van het Disneyland Park in Disneyland Parijs.

Le Château de la Belle au Bois Dormant is maar liefst 46 meter hoog , maar de Disney Imagineers overdreven de hoogte verder en lieten het verder weg lijken van Main Street USA, door het gebruik van geforceerd perspectief in de architectuur. Central Plaza (het plein voor het kasteel) ligt ook in een kleine dip, en de verhoogde grachtbrug naar het kasteel overdrijft de dominantie nog meer.

Het ontwerp van Le Château is geïnspireerd op kasteel Neuschwanstein in Beieren , Zuid-Duitsland – hetzelfde kasteel dat naar verluidt het oorspronkelijke Disneyland California Sleeping Beauty Castle inspireerde . De centrale toren van dit kasteel heeft dezelfde kleine “zijtoren” als de hoofdtoren van Le Château , maar omdat ze wisten hoe vaak echte kastelen in heel Europa voorkomen, hebben de Disney Imagineers de eigenzinnigheid van het kasteel enorm aangepast om iets heel bijzonders te produceren en het ook voort Europeanen heel sprookjesachtig en magisch te laten uitkomen.

De hoogste van de torens van Le Château woog 15 ton en was 55 voet bij de bouw. De torens zijn gemaakt in Italië voordat ze op 2 augustus 1991 op de kasteelbasis werden gehesen. De legende van Imagineering vertelt echter dat, aangezien de roze kleur enigszins verkeerd was, de hele toren opnieuw geverfd moest worden in de koude, natte wintermaanden.

TIP: Mis de twee prachtige doorloopattracties in het kasteel niet – La Galerie de la Belle au Bois Dormant op de prachtige mezzanine op de eerste verdieping en La Tanière du Dragon in de donkere grot diep onder de grond!

Foto’s

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.