Gisteren maakte we jullie een lijst bekend met alle releases van films die tot de Disney groep behoren van 2020 tot en met 2022.
In deze lijst stonden tegelijk de nieuwe releasedatums van films die normaal tijdens de coronaperiode in de bioscoopzalen hadden moeten draaien. Doordat veel landen in lockdown zijn en bijna wereldwijd de bioscoopzalen dicht zijn is er besloten enkele releases al te doen op Disney+ en andere dan weer een latere release datum te geven.

Opvallend is toch wel de film “Jungle Cruise”. Terwijl ‘Black Widow’ en de live action versie van ‘Mulan’ alsnog later dit jaar een releasedatum krijgen, zien we bij de langverwachte film ‘Jungle Cruise’ een release die pas in voegen gaat tijdens de zomer van 2021, dat betekend dat de releasedatum een volledig jaar later uitgebracht zal worden in de bioscoopzalen.

De film is gebaseerd op de welgekende Disney attractie ‘Jungle Cruise’, welke in Walt Disney World, Tokyo Disney Resort en Hong Kong Disneyland te vinden is. De eerste trailers toonden Disney fans een sterke continuïteit met de attractie en zagen ook dat de film een leuk avontuur zal brengen.
Disney en veel fans denken dan ook dat deze film wel eens hetzelfde succes kan hebben zoals bij de films van Pirates of the Caribbean.

Normaal had deze film op 24 juli 2020 in premiere moeten gaan, maar deze datum is nu een jaar later, namelijk op 30 juli 2021.

Volgens een officieel persbericht van Disney werd Jungle Cruise verplaatst, zodat Disney de releasedatum kon geven aan de langverwachte en reeds vertraagde Mulan live-action remake. 2021 wordt het hoogtepunt van een zomerfilmseizoen dat begint met de release van Cruella met Emma Stone (28 mei 2021) en een nieuwe titelloze Pixar-film (18 juni 2021), waarna in juli dan de langverwachte film ‘Jungle Cruise’ zal volgen. De nieuwste film van Marvel, Black Widow met Scarlett Johansson in de hoofdrol, werd ook teruggeduwd, maar zal dit jaar nog steeds in de bioscopen verschijnen (6 november 2020).

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.