In 1955 werd het allereerste Disney Park in de wereld geopend. Voor Europeanen en andere werelddelen was het toen nog dromen voor een eigen Disney Park in de buurt. In 1983 ging dan het eerste Disney Park buiten Amerika open, namelijk in Tokyo en sinds 1992 werd het ook voor de Europeanen mogelijk met de komst van Disneyland Parijs om een Disney Park in de ‘buurt’ te bezoeken. Intussen zijn er zo al zes Disney Parken Resorts in de wereld te vinden.

Terwijl dit voor ons vanzelf sprekend is, is dit voor Australië minder. Al vaker waren er plannen en geruchten dat ook daar een Disney Park neergezet zou worden, maar nog steeds is het voor Australië niet mogelijk om in de buurt een Disney Park te hebben en dienen ze met het vliegtuig een verre reis te maken naar één van de Disney Parken Resorts in de wereld. Sinds kort lijkt het er echter weer op dat hier wel eens verandering kan inkomen.


Parlementslid voert campagne

Deze week voert een parlementslid uit de staat Victoria campagne om dit parkproject op een dag tot leven te laten komen. Hij heeft hiervoor zelfs al drie mogelijke locaties in gedachten die perfect zouden zijn om een nieuw Disney Parken Resort in Australië tot stand te brengen.

Deze week tijdens een interview op Channel 10 deelde David Limbrick, het liberaal-democratische parlementslid voor het zuidoostelijke grootstedelijk gebied van Melbourne zijn lijst met potentiële locaties om een Disney themapark te kunnen plaatsen. Zo geeft hij de locaties Dandenong, Cranbourne en Frankston als ideale plaatsen. Hij beweerde dat deze drie locaties genoeg land hebben om een themapark als Disneyland te huisvesten, evenals een sterke transportinfrastructuur.

Toch nog een droom?

Ondanks het idee voor een Disney themapark te openen in Australië weer tot leven gebracht wordt is de kans best klein dat dit in de nabije toekomst zal zijn. Zowel de overheid als The Walt Disney Company zelf toont momenteel weinig interesse om dit project uit te rollen.

In 2005 gingen al leidinggevende van Disney naar Australië op zoek naar een geschikte locatie, maar deze werd niet gevonden en er werd verder hier niks meer aan gedaan. Er gaan ook al jarenlang geruchten over een Disneyland in Melbourne, met zelfs handtekeningen verzamelen om daar of ergens in Australië een eigen Disney themapark te hebben, maar met voorlopig nog geen resultaat.

Wel zijn de afgelopen jaren de Disney Cruiseline schepen steeds meer in verbinding met Australië, zodat dit continent toch ook al wat meer kan genieten van de magische wereld van Disney.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.