De Disney Parken staan erg bekend om hun grote kwaliteit parades waar ze de magie tot leven brengen. In alle Disney Parken rijden er dagelijks door het park een Disney parade. In de meeste parken is er ook nog een avond parade die speciaal ontworpen is voor de latere avond.

Disneyland Parijs zit intussen al jaren zonder een avond parade. De laatste die Disneyland Parijs had was “Disney’s Fantillusion Parade”. Op 31 oktober 2012 reed hij voor de laatste keer uit tijdens de Halloween avond van Disneyland Parijs.
Ook in Walt Disney World zitten ze sinds kort zonder een avond parade sinds “The Main Street Electrical Parade” verhuisd is naar het andere Amerikaanse Disney Park, namelijk Disneyland Californië.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=TEVggXEP36U[/embedyt]

In Walt Disney World zijn er intussen signalen dat daar weer een avond parade zal rijden maar met technologie die nog niet eerder gebruikt werd in Disney Parken. Zo zijn er bijvoorbeeld patenten binnengebracht voor deze speciale technologie. Eerst werd gedacht dat dit zou gaan voor een upgrade rond de avond projectie/vuurwerk show ‘Happily Ever After’, maar na een tweede blik te hebben genomen en de take van Orlando Business Journal te hebben gelezen, zijn we er nu van overtuigd dat de projectietechnologie kan worden gebruikt op een geheel nieuwe nachtelijke parade die Disney eventueel zou kunnen plannen voor Magic Kingdom in Walt Disney World, en later dan ook in Disney Parken zoals Disneyland Parijs zou kunnen volgen.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=XMO3Z3VTkiY[/embedyt]

Heeft Disney formeel aangekondigd dat er een nieuwe nachtelijke parade naar het Magic Kingdom komt? Nee nog niet. Maar gezien dit bewijs en hoeveel fans uit Walt Disney World en Disneyland Parijs echt een soort nieuwe parade in hun park willen, hebben we reden om te denken dat er iets komt.

Dit geeft men als informatie over deze nieuwe technologie:
Een in een computer geïmplementeerde methode omvat het genereren van een computermodel van een weergaveoppervlak, waarbij het weergaveoppervlak een niet-geordende reeks van lichtbronnen omvat. De in de computer geïmplementeerde methode omvat verder het genereren van visuele media die op het weergaveoppervlak moeten worden gepresenteerd met behulp van het computermodel van het weergaveoppervlak, en het genereren van een kaart van lichtemissielocaties op het weergaveoppervlak. Bovendien omvat de in de computer geïmplementeerde methode het genereren van correspondentie-informatie tussen het computermodel van het weergaveoppervlak en de kaart van lichtemissielocaties op het weergaveoppervlak, en het verzenden van signalen die representatief zijn voor de visuele media naar een of meer lichtbronnen van de ongeordende reeks van lichtbronnen op basis van de correspondentie-informatie.
[Een voorbeeld omvat] een parade float, omvattende een of meer elementen en met een of meer weergaveoppervlakken waarop visuele media kunnen worden weergegeven. Element kan bijvoorbeeld een paddestoelvormige structuur zijn die een dop en steel omvat. Een aantal lichtbronnen, bijvoorbeeld vezeloptische lichtbronnen, kan licht uitzenden via een uiteinde van een vezeloptische lijn of kabel die lichttransmissies draagt. Elk uiteinde van een vezeloptische lijn of kabel kan worden gebruikt om licht uit te zenden dat representatief is voor een pixel die overeenkomt met de visuele media die zijn belichaamd als een UV-textuurkaart, bijvoorbeeld een UV-textuurkaart, waarvan voorbeelden vezeloptische lichtbronnen zijn.

Disney heeft deze afbeelding ook bij het patent gevoegd. Het lijkt veel op een parade float als je het ons vraagt!

Hou er wel rekening mee dat het hier gaat om een patent dat is ingediend door Disney en niet om een aankondiging door Disney. Het kan evengoed zijn dat dit voor iets anders gebruikt zal worden.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=ldWLFDKwp5A[/embedyt]

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.