Als je naar Disneyland Parijs gaat is de kans groot dat je er een aankoop gaat doen voor een leuk souvenier te kopen. Je zult er dan ook gewoon vanuit gaan dat je een ontvangstbewijs ontvangen hebt en deze mee in de boodschappentas of ergens bij je product steekt.

De Franse overheid heeft een verbod gezet op papieren bonnetjes, de genaamde kassabonnen dat onder andere geld als je ontvangstbewijs. Voorheen als je een product kocht kwam er ook automatisch een papieren bonnetje uit de printer. Omdat veel mensen meestal het bonnetje gewoon weggooien of zelfs niet nodig hebben is dit vaak verloren papier en dat is de reden waarom Frankrijk hier ook met een verbod afgekomen is.

Dit verbod ging normaal begin dit jaar al van start, maar na een drietal keer uitgesteld te zijn is deze nu toch officieel van kracht sinds 1 augustus 2023. Volgens de regering zou dit ervoor zorgen dat er niet zomaar meer jaarlijks tot 30 miljard bonnen afgedrukt worden in Frankrijk, een flinke besparing dat papierverspilling tegen gaat en tegelijk ook beter is voor het milieu.

Dit wilt daarom niet zeggen dat de printers verdwenen zijn. Wanneer je in Frankrijk bent zoals bijvoorbeeld in Disneyland Parijs kun je nog steeds gewoon achter een kassabon als ontvangstbewijs vragen. Deze zijn immers ook nog altijd nodig wanneer je een product zou terugbrengen om te retourneren.

Vermits dit verbod nu bijna alleen in Frankrijk geld is het voor buitenlandse gasten zeker om iets op te letten. Je gaat er immers vanuit dat je een bonnetje hebt en je deze hebt meegekregen of toch wel ergens tussen je spullen zit. Als je nu naar Disneyland Parijs gaat en dus een ontvangstbewijs wilt zul je hier steeds achter moeten vragen wanneer je deze vervolgens zonder problemen zult ontvangen.

Niet alleen zijn overigens nu de kassabonnen verdwenen uit Disneyland Parijs. Onlangs werden ook de parkmappen weggehaald die je altijd aan de ingang van de Disney Parken vond of bij de informatieborden. Veel mensen namen deze mee omdat het handig was voor gasten die het park niet goed vanbuiten kennen, Disney fans namen het dan weer eerder mee als een gratis souvenier.

Nu was het de bedoeling dat je de Disneyland Parijs app gebruikt als je de parkmap wilt gebruiken van het Disney Park waar je je bevind of je te begeven naar een informatiebord in het park waar alsook een map op te vinden is. Sinds deze week heeft Disneyland Parijs echter ook hier hetzelfde toegepast als de kassabonnen en kun je terug een papieren parkmap ontvangen maar wel onder hetzelfde princiepe ‘Vraag je het niet, dan krijg je het niet’.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.