Het is bijna zover, over enkele weken, op 15 juli, heropent Disneyland Parijs opnieuw zijn deuren voor het publiek.
Een populair vervoersmiddel naar deze Disney Parken is hierbij vooral de trein, deze worden erg goed gebruikt door gasten uit omringende buurlanden.

Thalys
Thalys maakte bekend dat er geen enkele rit van Nederland of België naar Marne-la-Vallée zal zijn, het station waar Disneyland Parijs zich bevind. Deze ritten zullen pas ten vroegste weer hervat worden tegen het einde van het jaar vermits deze maatregel van toepassing is tot 12 december 2020.

Wel is er vanaf 12 juli weer een beperkt aanbod van Thalys dat naar het station van Parijs rijd, hier worden 7 ritten per dag voorzien (heen en terug).
Dit omvat:
4 treinen heen en terug Brussel-Amsterdam
2 treinen heen en terug Brussel-Dortmund;
IZY: 1 trein heen en terug Parijs-Brussel op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.

Indien je toch graag met Thalys zou komen en dus de Thalys neemt die tot in Parijs rijd, kun je ook vanaf Parijs het openbaar vervoer nemen dat wel tot het station van Disneyland Parijs rijd.

TGV
Je kunt gewoon de TGV blijven gebruiken om naar het station van Disneyland Parijs te reizen.
Deze kun je nemen in station Brussel Zuid waarna deze je rechtstreeks richting Disneyland Parijs vervoert.
TGV blijft 7 heen en terug ritten per dag aanbieden naar Disneyland Parijs, waarvan de eerste rit al aankomt/vertrekt voor openingstijd en de laatste rit aankomt/vertrekt rond 20u50.

Eurostar
De Eurostar naar Disneyland Parijs zal bij de heropening van de parken nog niet direct rijden, maar hier moet je niet zolang wachten als bij Thalys, hiervoor moet je nog een goede 2 weken wachten. Vanaf 2 augustus 2020 zullen dagelijks weer Eurostar treinen rijden naar Disneyland Parijs met uitzondering op Dinsdag en Donderdag.

Met het openbaar vervoer van Parijs naar Disneyland Parijs
De snelste en eenvoudigste manier om vanuit Parijs naar het centrum van Disneyland Paris te komen is met de regionale RER-A trein. Dat kost je ongeveer 35 minuten vanaf het station Nation. Je kunt ook al op de Parijse stations Gare de Lyon of Châteles-les Halles opstappen op die trein.

Vanaf Paris Gare du Nord (waar je met de Thalys aankomt): Het exacte traject indien je met de Thalys aankomt in Parijs op het station Gare du Nord (Paris Nord).

Loop naar de voorzijde van het perron en koop één regionaal treinkaartje per persoon naar “Marne-la-Vallee Chessy” uit één van de automaten waarop “Billeterie Ile de France” staat (of aan een loket voor regionale treinkaartjes). Volg de borden op het station naar de regionale RER-D trein. Neem deze in zuidelijke richting, richting Malesherbes of Melun, en stap meteen uit bij het eerstvolgende station genaamd Chatelet-Les Halles. Daar stap je over op de regionale RER A-trein richting het oosten, in de richtingMarne-la-Vallee Chessy. Je neemt deze trein tot de eindhalteMarne-la-Vallee Chessy. Dit totale traject duurt ruim 45 minuten.


Maatregelen
– Draag een mondkapje tijdens je reis op de trein. Als je geen mondkapje draagt, is het zelfs mogelijk dat ze je niet laten mee reizen. Let op: in Frankrijk en België kun je een boete krijgen als je geen gezichtsbescherming draagt tijdens de treinreis.
– De zit verdelingen in de treinen is opnieuw bekeken waardoor iedereen voldoende afstand van elkaar houd.
– De catering is gesloten in de meeste treinen, waardoor je dus tijdens je reis geen eten of drinken kunt kopen. Zorg dus dat je minstens water mee hebt voor tijdens je reis.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.