Dat afgelopen jaar de banden tussen China en de VS minder goed gingen was je vast niet ontgaan. Voornamelijk met de uitbraak van het coronavirus in China en toenmalig President Trump in de Verenigde Staten waren een combinatie die zorgde voor spanning tussen deze banden. Nochtans lijkt er nu een nieuwe deur open te gaan om de banden tussen beide landen weer te verbeteren en dit zou wel eens dankzij Disney kunnen zijn.

China heeft namelijk aan Disney gevraagd om de banden met de Verenigde Staten te helpen stabiliseren en benadrukt hierbij dat een goede betrekking tussen beide landen enkel de bedrijfs en handelsrelatie ten goede kan komen voor beide landen.

De boodschap kwam van Xie Feng, de minister van Buitenlandse Zaken in China waar de oproep gericht werd naar Joe Schott, de president van het Shanghai Disney Resort. 
“Het bevorderen van de gezonde en stabiele ontwikkeling van de betrekkingen tussen China en de VS is in overeenstemming met de belangen van alle sectoren van de twee landen, inclusief het bedrijfsleven, en is ook de algemene verwachting van de internationale gemeenschap. Ik hoop dat Disney en andere Amerikaanse bedrijven in China met vertrouwen het verhaal van de samenwerking tussen China en de VS en een win-win-samenwerking kunnen vertellen”

Volgens Joe Schott zouden de moeilijkheden tussen de landen maar tijdelijk zijn en geeft hij hierin mee dat Disneyland zou bijdragen aan betere relaties tussen beide landen. 
“Disney zal zich inzetten voor ontwikkeling op lange termijn in China en is bereid om zijn investeringen in China verder uit te breiden en een positieve rol te spelen bij het voortdurend verdiepen van de economische en handelssamenwerking tussen de twee landen”

De banden tussen China en de VS zijn de afgelopen jaren afgenomen, met confrontaties over bijna elk aspect van hun relatie, van handel tot veiligheid in de Indo-Pacifische regio. 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.