De Jungle Cruise attractie is één van de bekendste attracties en een icoon zoals bijvoorbeeld de attracties ‘It’s a Small World’ en ‘Big Thunder Mountain’. Ondanks deze attractie helaas niet in Disneyland Parijs staat, zijn er toch vier van de 6 Disney themaparken ter wereld waar je Jungle Cruise terug vind. Deze attractie is te vinden in Walt Disney World, Disneyland Resort Californië, Tokyo Disneyland en tot slot in Hong Kong Disneyland.

De Amerikaanse parken, Walt Disney World en Disneyland Californië, hebben besloten dat de Jungle Cruise attractie wordt gewijzigd om “de diversiteit van de wereld” weer te geven. Deze beslissing komt er ook niet zomaar. De “avontuurlijke en komische boottocht”, die passagiers meeneemt op een reis langs “exotische rivieren door Azië, Afrika en Zuid-Amerika”, wordt ervan beschuldigd beledigende scenes van inheemse volkeren op te nemen.

De attractie is daarnaast ook al eentje die lang meedraait. Het verhaal waar Jungle Cruise nu nog om draait dateert intussen al uit 1955.
“Als Imagineers is het onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat ervaringen die we creëren en verhalen die we delen de stemmen en perspectieven van de wereld om ons heen weerspiegelen”, aldus Carmen Smith, Executive, Creative Development & Inclusion Strategies, Walt Disney Imagineering.

De rit zal dus enkele compleet vernieuwde scenes krijgen, andere krijgen een aanpassing. Ook de verhaallijn wordt volledig aangepast.
Als onderdeel van de update zullen gasten een schipper en zijn passagiers volgen terwijl hun reis misgaat. Voor het eerst zal de rol van schipper een live, ervaren en geestige gids zijn, aldus een persbericht.

“Wanneer we overwegen wijzigingen aan te brengen in een klassieke attractie, richten we ons op manieren om de ervaring ‘nog meer omhoog te trekken’, zegt Chris Beatty, creative executive bij Walt Disney Imagineering. “De schippers van de Jungle Cruise brengen oneerbiedige humor naar gasten van alle leeftijden, en we zijn verheugd om aan die erfenis toe te voegen – samen met een nieuwe geanimeerde schipperfiguur – door hun avonturen en invloed te vieren.”

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.