Pixar is on fire! De nieuwste Pixar film Inside Out 2 bereikt bijna overal ter wereld de top qua animatiefilms en scoort ook overal enorm goed. Ondanks de film nog maar sinds zeer kort in de bioscoopzalen draait heeft het sinds gisteren al zijn score overtroffen tegenover de eerste film van Inside Out, welke 9 jaar geleden werd uitgebracht.

Sinds gisteren wist Inside Out 2 al 863 miljoen dollar te verdienen langs de kassa’s in de bioscoopzalen. Ter vergelijking, Inside Out bracht tijdens de volledige bioscoop periode 858 miljoen dollar op.

De film krijgt enorm goede scores en wereldwijd wordt er ook best wel wat over deze film gesproken. Het is één van de beste vervolgfilms die Pixar ooit gemaakt heeft. Ondanks deze score nog verder gaat oplopen is deze Pixar film momenteel al de zesde meest winstgevende film in de lijst van alle Pixarfilms. Deze score werd ongeveer al na twee weken in de bioscoopzalen te draaien bereikt.

Als we dan even wegkijken van Pixar en kijken hoe het scoort als animatiefilm van alle animatiefilms die er bestaan is, dan staat Inside Out 2 op de 19e plaats wereldwijd van animatiefilm dat het meeste volk trok in de bioscoopzalen. Als we kijken naar hoe winstgevend deze nieuwe animatiefilm is, scoort deze zelfs in de categorie animatiefilmen wereldwijd de top 10, namelijk op plaats 9 met 451,3 miljoen dollar. Hierdoor neemt het de plaats in van Disney’s animatiefilm Frozen dat hierdoor zakt naar plaats 10.

In 16 dagen verbluffende score

Wat nog indrukwekkender is aan het feit dat Inside Out 2 in zo’n kort tijdsbestek de score van de eerste film van 2015 overtreft, is dat deze film in minder landen te bekijken is tegenover de eerste film. In Rusland bijvoorbeeld is er een verbod op uitbrengen van films uit Hollywood. In Japan speelt deze film ook nog in de bioscoopzalen, deze komt daar pas vanaf 1 augustus uit.

In dit duizelingwekkende tempo zou Inside Out 2 morgen of maandag meer dan een miljard dollar moeten bedragen. Het zou daarmee de eerste animatiefilm worden die deze symbolische mijlpaal zo snel bereikte.

Van de andere landen waar het deze week werd uitgebracht, voegde Nieuw-Zeeland donderdag een nieuw record toe, aangezien de film bovenaan de debuuthitlijsten stond en de op twee na beste lanceringsdag ooit voor een animatiefilm registreerde, de beste ooit voor Pixar en de beste lanceringsdag ooit voor een animatiefilm buiten de feestdagen. We verwachten een sterk weekend.

De andere landen waar de film een hit is zijn:

Mexico ($ 71.1 miljoen)
het Verenigd Koninkrijk ($ 32,9 miljoen)
Korea ($ 32.2 miljoen)
Brazilië ($ 28 miljoen)
Italië ($ 26,3 miljoen)
Duitsland ($ 20.1 miljoen)
Spanje ($ 20 miljoen)
Argentinië ($17 miljoen)
Frankrijk ($ 17 miljoen)
en China ($ 15.2 miljoen)

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.