<< Terug

Informatie
Park: Disneyland Park (Disneyland Parijs)
Gedeelte: Adventureland
Attractie Type: Rollercoaster
Openingsdatum: 30 juli 1993

De Attractie
Treed in de voetsporen van Indiana Jones tijdens een onvergetelijke expeditie naar een vergeten oerwoudbeschaving. De eerste expeditie naar de Temple of Peril vertrok vele maanden geleden … maar ze werden nooit meer gezien.

Het naderen van de tempel, het verlaten basiskamp en de dichte begroeiing ziet er niet veelbelovend uit. Het verre suizen van mijnauto’s trekt je dichterbij, terwijl je de imposante trap naar de ingang van de tempel beklimt, waar je avontuur in het grote onbekende van de jungle echt begint …

Het expeditievoertuig klimt met de gammele kettinglift naar de top van de opgravingslocatie. Enig teken van de eerste ontdekkingsreizigers daar beneden? Er is geen tijd om op adem te komen – je wordt plotseling in een kronkelende, draaiende, duikende rit rond de tempelruïnes geslingerd, rond en rond, over en onder gedreven door de mysterieuze krachten die hier verblijven.

Vergeet de eerste expeditie, je hebt alle moed van Indiana Jones nodig om ervoor te zorgen dat je je eigen verhaal kunt vertellen …

Dit was de eerste Disney-achtbaan ter wereld met een inversie (een deel van de baan die gasten in de rollercoaster ondersteboven brengt) met de lus verborgen in het midden van de tempel.
In het jaar 2000 werd de attractie weer in de schijnwerpers gezet met een herlancering als Indiana Jones et le Temple du Peril: A l’Envers!, Dit keer zorgde de attractie voor extra sensatie doordat de rollercoaster ook achterwaards zou gaan. Tegelijkertijd werden de voertuigen aangepast om plaats te bieden aan zes gasten (in plaats van vier) per wagon, waardoor de totale capaciteit met 50% werd verdubbeld. Omdat gasten nu naar achteren zouden kijken, werden verschillende hoeken aangepast met extra bankieren, om het probleem te verminderen dat gasten niet konden anticiperen op bochten, en er werden veel veranderingen in het landschap en de verlichting aangebracht, aangezien het nooit de bedoeling was dat gasten een omgekeerd zicht kregen van de baan. De attractie was de belangrijkste trekpleister van het seizoen. Op 4 december 2004 ging de rit weer open na slechts een week durende sluiting met de stoelen weer naar voren gericht. Opzich dacht men dat dit om een tijdelijk iets zou gaan, maar de achtbaan ging niet meer achterwaarts. De attractie leek veel succesvoller te zijn door terug zoals voorheen enkel voorwaarts te gaan, omdat veel mensen anders schrik hadden om achteruit te gaan.

Foto’s

Veel gestelde vragen
V: Gaat deze rollercoaster overkop?
A: Ja, deze heeft één looping en gaat dus overkop.

V: Heeft deze attractie ‘FastPass?’
A: Ja, deze attractie maakt gebruik van FastPass

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.