Star Wars is een Amerikaanse epische space-opera-filmserie bedacht door George Lucas. In 2012 werd zijn bedrijf Lucasfilm overgenomen door de Walt Disney Company. Star Wars bestaat anno 2020 uit drie afgeronde trilogieën en twee losstaande films.
Vermits hier al veel films van bestaan en deze in verschillende tijdperiodes afspelen, hebben wij voor jullie de chronologische volgorde staan hoe je eigenlijk het beste de Star Wars films kunt bekijken. Ideaal voor een Star Wars Marathon te houden!

1. The Phantom Menace ( uitgebracht in 1999)

De Star Wars prequels beginnen 32 jaar voor de Battle of Yavin, het beroemde Death Star gevecht dat te zien is in de originele Star Wars film. De ontdekking van de 9-jarige Anakin Skywalker begint de Skywalker Saga als Jedi Master Qui-Gon Jinn vindt dat hij buitengewoon sterk is in de Force (het energieveld dat al het leven in het universum verbindt en waaruit de Jedi hun bevoegdheden halen) en vermoedt dat hij voorbestemd is om de Force in evenwicht te brengen.

Ondertussen werkt Darth Sidious, een Sith Lord uitgelijnd met de duistere kant van de Force, in het geheim om de Jedi te vernietigen en het politieke systeem van de Galactic Republic te manipuleren.

2. Attack of the Clones (Uitgebracht in 2002)

We springen 10 jaar vooruit naar 22 jaar voor de Battle of Yavin. Op dit moment is Anakin de Jedi leerling van Obi-Wan Kenobi en een behoorlijk humeurige tiener. Ook al is het in strijd met de regels van de Jedi Order, hij wordt ook verliefd op Padmé Amidala.

Ondertussen probeert de afvallige Jedi Count Dooku de Republiek te ondermijnen.

3. Revenge of the Sith (Uitgebracht in 2005)

Het is 19 jaar voor de Battle of Yavin en we zijn aan het einde van de Clone Wars en Darth Sidious zet de laatste stap in zijn plan om de melkweg om te vormen tot het Galactische Rijk met zichzelf als keizer.

Ondertussen wordt Anakin verleid door de duistere kant en de geboorte van Darth Vader nadert …

4. Solo: A Star Wars Story (Uitgebracht in 2018)

Deze op zichzelf staande film speelt zich af rond 10 a 13 jaar voor de Battle of Yavin en onthult het vroege leven en de tijden van de guitige aaspiloot Han Solo.

Het maakt geen deel uit van de Skywalker Saga, maar het is het bekijken waard om de oorsprong van de Millennium Falcon en de eerste ontmoeting van Han en Chewbacca te zien.

5. Rogue One (Uitgebracht in 2016)

Nog een op zichzelf staande film, deze leidt naar de Battle of Yavin. Rogue One toont de eerste grote overwinning van de Rebel Alliance tegen het Empire als een ragtag-team van afvalligen en spionnen die plannen maken om de plannen voor het angstaanjagende superwapen de Death Star te stelen.

6. A New Hope (Uitgebracht in 1977)

De vierde aflevering van de Skywalker Saga (en de originele Star Wars-film) speelt zich af in de tijdzone van de Battle of Yavin en bouwt voort op de beroemde Death Star strijd.

Darth Vader is vastbesloten om de gestolen Death Star plannen op te sporen en neemt prinses Leia gevangen, waarmee een reeks evenementen wordt afgetrapt waarbij Luke Skywalker en Han Solo zich bij de Rebel Alliance voegen. Leia wordt gered en de Death Star wordt vernietigd.

7. The Empire Strikes Back (Uitgebracht in 1980)

Drie jaar na de Battle of Yavin voegen we ons weer bij Leia, Luke en Han, met de Rebel Alliance op de vlucht voor een woedend rijk.

Luke leert de wegen van de Force terwijl hij probeert een Jedi te worden, maar ontdekt een onverwachte connectie met Darth Vader.

8. Return of the Jedi (Uitgebracht in 1983)

Een jaar later, vier jaar na de Battle of Yavin, valt de Rebel Alliance de tweede Death Star aan.

Luke staat tegenover Darth Vader en de keizer probeert hem naar de donkere kant te sturen, maar Vaders liefde voor Luke brengt hem misschien terug naar de lichte kant van de Force.

Ondertussen ontdekt Leia dat ze Luke’s tweelingzus is en de dochter van Darth Vader terwijl ze de Rebel Alliance naar de ondergang van het rijk leidt.

9. The Force Awakens (Uitgebracht in 2015)

De zevende aflevering van de Skywalker Saga. 34 jaar na de Battle of Yavin is Luke verdwenen en raakt de mysterieuze Force-gevoelige nomade Rey verstrikt in het verzet.

Ondertussen is Ben Solo, zoon van Leia en Han, in de duistere kant gevallen en Kylo Ren geworden.

10. The Last Jedi (Uitgebracht in 2017)

De zevende aflevering van de Skywalker Saga. 34 jaar na de Battle of Yavin is Luke verdwenen en raakt de mysterieuze Force-gevoelige nomade Rey verstrikt in het verzet.

Ondertussen is Ben Solo, zoon van Leia en Han, in de duistere kant gevallen en Kylo Ren geworden.

11. The Rise of Skywalker (Uitgebracht in 2019)

Het laatste hoofdstuk in de Skywalker Saga. Het is 35 jaar na de Battle of Yavin en de levenden en de doden staan ​​tegenover elkaar.

Rey en Kylo Ren strijden voor hun ziel als een jaren geleden geboren samenzwering de melkweg onder de hielen van een herboren keizer dreigt te brengen.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.