De Marvel films in volgorde bekijken
De volgorde waarin films uitgebracht worden is altijd de beste volgorde om een ​​filmserie te bekijken. Maar als je een tijdlijn hebt die zo lang en ingewikkeld is als de tijdlijn van de Marvel films, dan helpt het om te zien hoe het verhaal zich chronologisch ontvouwt.

We hebben een lijst gemaakt van alle Marvel films in chronologische volgorde – met de belangrijkste gebeurtenissen van elke film en hun relatie tot elkaar op de bredere MCU-tijdlijn.

Als referentiepunt hebben we de tijdlijn van Marvel Studios: The First 10 Years geraadpleegd. Hoewel het is gemaakt in samenwerking met Marvel Studios, is het niet 100% officieel, maar het is de beste publicatie die ze tot nu toe hebben uitgebracht.

WAARSCHUWING: Wanneer je verder leest dan de titels hieronder kan het zijn dat je spoilers tegenkomt in de infotekst.

Bekijk je ze liever in volgorde van releasedatum? Klik dan hier

 • 1. Captain America: The First Avenger

The First Avenger speelt zich af in de jaren 40 wanneer de tweede wereldoorlog plaats vind en volgt de transformatie van Steve Rogers van een fragiele patriot naar een Amerikaanse held. Hij werkt twee jaar als een soort mascotte/acteur om jongeren warm te maken voor het leger voordat hij zichzelf als soldaat bewijst door Bucky Barnes en de Howling Commandos te redden.

Hoewel hij Red Skull verslaat en HYDRA omver werpt, maakt Captain America een opofferingsspel en belandt hij bevroren in het noordpoolgebied.

Als de vroegste aflevering van de Marvel filmtijdlijn introduceert de film franchise-pijlers zoals de Stark familie en de Tesseract, evenals het begin van de terrorismebestrijdingsorganisatie, S.H.I.E.L.D.

 • 2. Captain Marvel

Een grote sprong in de chronologie van de Marvel films. Terwijl de vorige film nog in de jaren 40 plaats vond, bevinden we ons nu in de jaren 90, ergens rond 1995. Carol Danvers keert terug naar de aarde na een training met de Kree-race. Ze ontmoet Nick Fury, een agent van S.H.I.E.L.D., en samen redden ze de vluchteling Skrulls en voorkomen ze dat Yon-Rogg en de Supreme Intelligence de Tesseract grijpen.

In deze film kun je totaal niet missen dat het in de jaren 90 plaats vind. Elke verwijzingen naar de popcultuur en alsook de muzikale aanwijzing en bepaalde technologie laten je hier aan herinneren. Omdat het dichter bij de moderne tijd staat op de tijdlijn van het Marvel-filmische universum, toont deze film ons de oorsprong van het Avengers Initiative.

 • 3. Iron Man

Na te zijn ontsnapt uit een gijzeling in het Midden-Oosten, wordt de miljardair/playboy/filantroop Tony Stark (zoon van S.H.I.E.L.D.’s Howard Stark), de held Iron Man. Hij gebruikt zijn technische knowhow om de fouten van zijn oorlogswinstbedrijf recht te zetten. Als hij zegeviert over zijn voormalige zakenpartner Obadiah Stane, wordt hij benaderd door Nick Fury om zich bij het Avengers Initiative aan te sluiten.

Hoewel Iron Man in 2008 uitgebracht werd, stelt de tijdlijn van de Marvel films dat deze film eigenlijk plaats vind in het jaar 2010. Dat scherpt de kalender aan zodat de film dichter bij de bijbehorende Phase 1-releases komt.

 • 4. Thor

Thor, Iron Man 2 en The Incredible Hulk maken deel uit van een reeks films die Marvel-fans kennen als “Fury’s Big Week.” De films vinden gelijktijdig plaats op de tijdlijn van de Marvel films en vinden elk plaats in de drukste week van 2011.

In Thor staat de titelheld klaar om de troon van Asgard op te nemen, maar hij brengt roekeloos hun wapenstilstand met Jotunheim in gevaar. Odin verbant Thor naar de aarde totdat hij nederigheid leert. Daar ontmoet hij Jane Foster en haar team van wetenschappers (en heeft een confrontatie met Hawkeye), die hem helpen zijn waardigheid te bewijzen. Maar Thor ontdekt ook dat zijn broer Loki is geadopteerd uit Jotunheim en een verrader van het Asgardische volk is. Loki infiltreert vervolgens S.H.I.E.L.D. en maakt plaats voor The Avengers.

 • 5. Iron Man 2

In de tijdlijn is het zes maanden geleden sinds Iron Man en Tony heeft zijn pas ontdekte heldenmoed gebruikt om zijn sterrendom verder te verheffen. Zijn fans realiseren zich niet dat zijn palladiumkern hem vergiftigt.

In deze staat van duivelse overgave, huurt Stark namelijk Rushman (undercover S.H.I.E.L.D.-agent Natasha Romanoff) in en krijgt hij ruzie met Rhodey, die later een oorlogsmachine wordt.

Ze werken allemaal samen om Justin Hammer, de concurrent van Stark, te verslaan en Stark synthetiseert een nieuw element dat hem in leven houdt zonder hem te vernietigen. Na deze overwinning tekent Nick Fury vervolgens Stark als een S.H.I.E.L.D. consultant – een rol die we hem zullen zien vervullen in The Incredible Hulk.

 • 6. The Incredible Hulk

In deel drie van Fury’s Big Week verstopt Bruce Banner zich in Brazilië terwijl hij probeert een remedie te vinden voor zijn gammastraling. Hij werkte samen met Dr. Samuel Sterns, een celbioloog die van plan is het bloed van de Hulk te gebruiken om de moderne geneeskunde vooruit te helpen.

Op Banner wordt nog steeds gejaagd door het leger, geleid door Emil Blonsky. Blonsky laat Sterns hem injecteren met een van de bloedmonsters, waardoor hij in de Hulk-achtige Abomination verandert.Hij en Hulk vechten, waarna Hulk opnieuw het land ontvlucht, terwijl Tony Stark met generaal Ross overlegt over zijn grote groene probleem.

 • 7. The Avengers

Loki begint te werken voor de Mad Titan Thanos. Hij gebruikt de Mind Stone om Hawkeye te hersenspoelen en de Tesseract van S.H.I.E.L.D. Hoewel Iron Man, Thor en Captain America hem gevangen nemen, manipuleert hij de Hulk om ze af te leiden, zodat hij kan ontsnappen.

Vervolgens, met behulp van een van Thanos ‘legers, belegert hij New York City via een wormgat. De vier grote helden, plus Black Widow en Hawkeye, proberen zijn troepen af ​​te weren, maar de zaak wordt ingewikkeld wanneer de World Security Council besluit de stad te vernietigen.

Gelukkig draagt ​​Iron Man de bom door het wormgat en gebruikt deze om het moederschip te vernietigen, waardoor Loki’s troepen worden uitgeschakeld. De Avengers gaan uit elkaar, niet wetende dat ze net hun eerste overwinning op Thanos hebben gehad.

 • 8. Iron Man 3

Zes maanden na de slag om New York worstelt Tony nog steeds met het trauma van de aanslag. Hij heeft Iron Man-pakken massaal geproduceerd in het geval van een vervolg. Nu, bovendien, raakt hij verwikkeld met een nieuwe terrorist die zichzelf de Mandarijn noemt.

Hij komt erachter dat de Mandarijn slechts een dekmantel is voor het echte groot-holografische brein van de operatie, namelijk Aldrich Killian. In 1999 wees Stark, Killian af tijdens een congres en maakte hij een vijand voor zichzelf. Met hetzelfde Extremis-serum dat Killian bovenmenselijke vermogens geeft, overmeestert Pepper hem.

 • 9. Thor: The Dark World

Loki zit gevangen voor zijn overtredingen op aarde. In 2013 sluiten de negen rijken zich aan bij een evenement dat de convergentie wordt genoemd. Jane wordt meegesleurd in de uitlijning en geïnfecteerd door de ether – een eeuwenoude manifestatie van de Reality Stone.

Thor brengt haar terug naar Asgard voor behandeling, maar de Convergentie heeft ook de Dark Elf Malekith gewekt. Hij bestormt Asgard om een ​​voorouderlijk gevecht te beëindigen, dus Thor haalt Loki op om hem te helpen de uitdaging aan te gaan.

Ze verslaan Malekith en bevrijden Jane uit de Aether. Loki vervalst echter zijn eigen dood en vermomt zich dan als Odin.

 • 10. Captain America: The Winter Soldier

Het jaar daarop, 2014, wordt Nick Fury aangevallen en vermoedelijk gedood door een aanvaller die bekend staat als de Winter Soldier. Hij laat Captain America en Black Widow weten dat S.H.I.E.L.D. is gecompromitteerd, dus gaan ze op de vlucht totdat ze erachter kunnen komen hoe.

Dat leidt hen naar een bunker waarin het geautomatiseerde bewustzijn van Arnim Zola is opgeslagen, die onthult dat HYDRA het heeft overleefd. De twee werken samen met luchtmachtsoldaat Sam Wilson, ook bekend als Falcon, om de mollen bloot te leggen en de organisatie neer te halen.

Ook is de Winter Soldier Cap’s oude vriend Bucky, gehersenspoeld na zijn vermeende dood. Hij redt Steve en vlucht om zijn ware identiteit te herontdekken.

 • 11. Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy begint in 1988, wanneer Peter Quill wordt ontvoerd door Yondu en de Ravagers. Snel vooruit naar 2014, Quill (die nu de bijnaam Star-Lord gebruikt) wordt samen met Gamora, Groot en Rocket gearresteerd vanwege hun worsteling over de Power Stone. In de gevangenis ontmoeten ze Drax en het nieuwe team breekt uit.

Ze brengen de Stone naar de Collector en worden in een hinderlaag gelokt door Ronan the Accuser – de Kree-militant die we ontmoetten in Captain Marvel – die de Stone voor zichzelf neemt. De Guardians bundelen hun krachten met de Ravagers en het Nova Corp om Ronan te verslaan, wat ze met de kracht van dans en de Infinity Stone kunnen bereiken.

 • 12. Guardians of the Galaxy 2

Hoewel het drie jaar later uitkwam, speelt Guardians of the Galaxy Vol. 2 zich direct na het origineel af op de tijdlijn van het Marvel-filmische universum. Het team leert nog steeds om een ​​gezin te zijn en hun inspanningen komen in gevaar wanneer ze de echte familie van Star-Lord ontmoeten – de goddelijke hemelse genaamd Ego. Star-Lord raakt in de ban van zijn vader, terwijl Nebula terugkeert naar de scène om Gamora af te maken.

Uiteindelijk leren de zussen elkaar te vergeven, ziet Peter zijn vader als het monster dat hij werkelijk is, en ze leren allemaal dat hun echte familie de vrienden zijn die ze onderweg hebben gemaakt.

 • 13. (Disney+ Serie) I am Groot

Baby Groot speelt de hoofdrol in vijf korte afleveringen waarin wordt geschetst hoe het Marvelmormel opgroeit en daarbij het nodige kattenkwaad uithaalt met z’n vriendjes.

Zo veroorzaakt Groot ‘per ongeluk’ enkele explosies en weet hij ook regelmatig anderen tegen zich in het harnas te jagen.

 • 14. Avengers: Age of Ultron

Age of Ultron opent in media-res als de Avengers Loki’s personeel terugstelen van Baron Strucker. Strucker heeft het juweel van de staf gebruikt om de tweeling Wanda en Pietro krachten te geven.

Tony beseft dat ze datzelfde juweeltje kunnen gebruiken om een ​​wereldwijd verdedigingsprogramma te maken in het geval van toekomstige Thanos-aanvallen. Hij en Banner creëren Ultron, maar hij gaat schurkenstaten, eet Jarvis op en schakelt de wondertweeling in om zich bij hem te voegen.

De Avengers hebben zich met succes het vibraniumlichaam van Ultron eigen gemaakt om Vision te produceren, een kunstmatige levensvorm die wordt aangedreven door de Mind Stone. Hij helpt hen om Ultron te bestrijden in Sokovia, dat in de strijd wordt vernietigd.

Hulk vliegt de ruimte in, Pietro sterft en Thor begint zijn zoektocht om de Infinity Stones te bemachtigen.

 • 15. Ant-Man

De goedhartige crimineel Scott Lang komt in 2015 vrij uit de gevangenis, maar wordt meteen meegesleurd naar een nieuwe overval. Hij berooft Hank Pym, een voormalig S.H.I.E.L.D. wetenschapper die bekend staat om zijn krimpende Pym-deeltjes. Pym en zijn dochter, Hope van Dyne, willen voorkomen dat Darren Cross zijn eigen pak uitvindt door het te stelen – en ze hebben Lang uitgekozen om hen te helpen.

Ze zijn te getraumatiseerd nadat Janet Van Dyne de ademautomaat van haar pak had verwijderd en verdwaald was in de Quantum Realm. Dat gebeurde in 1987 op de tijdlijn van het filmische universum van Marvel.

Dus Scott Lang wordt de nieuwe Ant-Man en roept zijn oude handlangers in om hem te helpen met de pakoverval. Ze proberen de Yellowjacket te stelen, maar Cross vecht terug. Om hem te verslaan, verwijdert Lang de regulator van zijn pak, maar hij is in staat om de effecten ongedaan te maken en zichzelf te redden van de miniatuurwereld.

 • 16. Doctor Strange

In 2016 krijgt neurochirurg Stephen Strange een verlammend auto ongeluk waarbij zijn handen kapot gaan. Wanhopig op zoek naar een oplossing reist hij naar de verborgen oefenterreinen van Kamar-Taj. Hij studeert onder de Ancient One en haar discipelen tot 2017, wanneer haar voormalige student Kaecilius contact maakt met de interdimensionale entiteit Dormammu. Met behulp van die kracht doodt Kaecilius de Ancient One en plundert hij het Sanctum.

Om een ​​einde te maken aan de chaos, betreedt Doctor Strange de Dark Dimension en houdt Dormammu gevangen in een tijdlus totdat hij ermee instemt de aarde te verlaten met Kaecilius en zijn Zeloten. Deze film omvat een van de langste periodes van de tijdlijn van Marvel-films, namelijk een volledig jaar, dus hij kan ofwel tijdens of vlak voor Thor: Ragnarok passen.

 • 17. Captain America: Civil War

Een incident in Lagos in 2016 zet de Verenigde Naties ertoe aan de Sokovia-akkoorden te passeren. Het zijn documenten die de jurisdictie van de Avengers regelen na hun vele catastrofale veldslagen.

Tony is voor hen, terwijl Steve gelooft dat de Akkoorden hun vermogen om goed te doen zullen beperken. Tegelijkertijd maakt de geradicaliseerde Sokovian Helmut Zemo de Winter Soldier wakker en maakt hem tot zondebok voor de moord op koning T’Chaka van Wakanda. Hij wil de Avengers uit elkaar halen na wat ze Sokovia hebben aangedaan. Steve probeert Bucky te helpen, terwijl Wakanda’s prins T’Challa wraak op hem wil nemen.

Uiteindelijk staan ​​Captain America en Iron Man tegenover elkaar, en hoewel ze gedwongen worden tot een wapenstilstand, zijn ze onverzoenlijk verdeeld. De tijdlijn van de Marvel-films is hier ook onderverdeeld. Met zoveel films die volgen op Civil War in volgorde van uitgave, weerspiegelen ze niet langer de feitelijke chronologische volgorde van MCU, dus bereid je voor op meer tijdlijn-doorbrekende anachronismen.

 • 18. Black Widow

De Black Widow- film speelt zich af in de onmiddellijke nasleep van de gebeurtenissen in Captain America: Civil War en vindt Scarlett Johanssons Natasha Romanoff op de vlucht.

Black Widow gaat over Natasha die opnieuw contact maakt met haar eerst gevonden familie, en het is onwaarschijnlijk dat ze zo eenzaam of zo wanhopig zou zijn geweest om dat te doen als de meerderheid van haar tweede gevonden familie, The Avengers, niet op gespannen voet met haar stond of nog steeds in de sluimer. De wetenschap dat Clint nog steeds in de gevangenis zit, verklaart op zijn minst waarom Nat geen beroep op hem heeft gedaan om haar te helpen af ​​te maken wat ze in Boedapest begonnen.

 • 19. Black Panther

Eerder in de chronologie van de Marvel-films, in het jaar 1992, ontdekte koning T’Chaka dat zijn broer N’Jobu vibranium van Wakanda stal. Bij deze tussenkomst werd T’Chaka gedwongen hem te doden. De zoon van N’Jobu groeide vervreemd op van het koninkrijk. Hij wordt Kilmonger, een Black Ops-soldaat die boos is op Wakanda omdat hij zo geïsoleerd is gebleven.

Flits vooruit naar een week na de moord op T’Chaka. T’Challa keert terug naar Wakanda om de nieuwe koning te worden. Zijn leiderschap riep echter twijfel op wanneer Kilmonger terugkeert. Hij eigent zich T’Challa toe, wat een burgeroorlog in Wakanda uitlokt. De twee koningen duelleren door de vibraniummijnen en eindigen wanneer Black Panther Kilmonger dodelijk verwondt. T’Challa beseft dat hij gelijk had over Wakanda. Eindelijk openen ze zich voor de wereld.

 • 20. Spider-Man: Home Coming

In de herfst van 2016 komt Spider-Man een kring van criminelen tegen die met Chitauri verbeterde wapens gebruiken. Zij zijn de medewerkers van Adrian Toomes, ook bekend als Vulture, die de technologie vier jaar geleden na de Slag om New York ontgonnen heeft (zie het anachronisme voor de ergste tijdlijnfout van Marvel-films tot nu toe). Tony Stark spoort Peter aan om de grote competities te vermijden en zich te houden aan vriendelijke buurtcriminaliteit, maar Peter gehoorzaamt hem niet. Hij gaat achter Toomes aan, wat resulteert in incidenten bij het Washington Monument en een veerboot naar Staten Island.

Om te voorkomen dat Peter zichzelf of anderen pijn doet, neemt Tony zijn pak in beslag. Desalniettemin, wanneer Peter zich realiseert dat Vulture een wapenlevering van Avengers Tower in een hinderlaag zal lokken, duikt hij naar binnen om hem te stoppen. Tony is onder de indruk van zijn heldenmoed en biedt Peter een plek aan in de Avengers, maar Peter weigert.

 • 21. Thor: Ragnarok

Thor besteedt twee jaar aan het zoeken naar de Infinity Stones zonder succes. Hij heeft visioenen van het einde der dagen voor Asgard, bekend als Ragnarok. Het begint wanneer zijn vervreemde zus, Hela, hem en Loki aanvalt en hen in een spiraal naar de gladiatorenplaneet Sakaar stuurt.

Ze worden herenigd met Hulk, afwezig op de MCU-tijdlijn sinds Age of Ultron, en ontmoeten de Asgardische krijger Valkyrie en collega-jager Korg. Samen ontsnappen ze aan de Grandmaster’s Contest of Champions en redden ze de mensen van Asgard van hun apocalyps.

Als je de chronologische volgorde van de MCU volgt, begint de Infinity War onmiddellijk na Ragnarok, maar Ant-Man en de Wasp vinden rond dezelfde tijd plaats, waardoor dit eerst de volgende film zal zijn.

 • 22. Ant-Man and the Wasp

Op ongeveer hetzelfde moment als Avengers: Infinity War in de tijdlijn van de Marvel-film, voltooit Scott Lang zijn huisarrest. Hij heeft visioenen van Janet van Dyne, een soort echo uit zijn tijd in de Quantum Realm, dus hij reikt naar Hope en Hank om ze op te lossen. Ze schenden Scott’s huisarrest om een ​​nieuwe tunnel naar het Quantum Realm te bouwen.

Maar iemand anders zit achter Janet aan – Ghost, ook bekend als Ava Starr. Een experiment heeft de moleculen van Starr onstabiel gemaakt en ze gelooft dat Janet’s energie haar kan genezen. Dus, Ant-Man en de Wasp weren Ghost af terwijl Hank op zoek gaat naar Janet. Ze ontsnappen in één stuk uit het rijk en Janet biedt een deel van haar energie aan Ghost aan, zodat ook zij heel kan blijven.

 • 23. Avengers Infinity War

De tijdlijn van het Marvel filmische universum stelt deze gebeurtenissen vast in 2017, maar ze worden ook herkend als 2018, dus daar is een foutmarge.

Thanos commandeert vier van de zes Infinity Stones en vernietigt de helft van de Asgardians, de planeet Xandar, de Collector en Loki in zijn razernij. Met nog twee stenen over, stuurt hij een leger om de aarde aan te vallen, opgewacht door de volle kracht van Wakanda en Captain America’s Secret Avengers.

Ondertussen, op zijn thuisplaneet Titan, komt de Mad Titan in contact met Iron Man, Doctor Strange, Spider-Man en de Guardians. Met behulp van de Time Stone bedriegt Doctor Strange en kijkt vooruit in de tijdlijn van de Marvel-films. Realiserend dat Tony’s toekomstige offer hun enige hoop is om Thanos te verslaan, geeft Strange de Time Stone over.

Thanos transporteert naar de aarde en scheurt de laatste steen van Vision’s hoofd, waarna de helft van het leven verdwijnt.

 • 24. Avengers: End Game

De overlevende Avengers jagen Thanos op en doden hem, maar de schade die hij heeft aangericht is aangericht. Vijf jaar gaan voorbij in de tijdlijn van de Marvel-film, die ons in 2022 of 2023 plaatst (zie het anachronisme). Met Scott Lang’s Quantum Realm-informatie kraakt Tony Stark tijdreizen en de Avengers gebruiken het om de Infinity Stones in het verleden te herstellen.

Ze brengen de gevallenen weer tot leven en nemen dan nog een laatste keer de confrontatie met Thanos op. Tijdens het gevecht gebruikt Tony de Infinity Stones om hem te verslaan en offert hij zijn leven op zoals Strange had voorspeld.

Gezien de tijdreis vindt Endgame plaats in VEEL verschillende tijdsperioden in de MCU-tijdlijn. Maar, zoals Bruce Banner opmerkt: “Als je naar het verleden reist, wordt dat verleden je toekomst.” Dus … zelfs Marvel-films op volgorde van verhaal, deze is later.

 • 25. (Disney+ Serie) Loki

Na het stelen van de Tesseract tijdens de gebeurtenissen van The Avengers en Avengers: Endgame, wordt een alternatieve versie van Loki naar de mysterieuze Time Variance Authority (TVA) gebracht, een bureaucratische organisatie die buiten tijd en ruimte bestaat en de tijdlijn bewaakt.

Ze geven Loki een keuze: geconfronteerd worden met het verdwijnen van zijn bestaan omdat het een “tijdvariant” is, of helpen de tijdlijn te herstellen en een grotere dreiging te stoppen.

Loki komt terecht in zijn eigen misdaadthriller, reist door de tijd en verandert de menselijke geschiedenis.

 • 26. (Disney+ Serie) WandaVision

Zich afspelend in de jaren 50, volgen we het verhaal van Wanda Maximoff en Vision, twee krachtige superhelden die nu eindelijk hun ideale leventje lijken te leven in een Amerikaanse buitenwijk. Maar wanneer er in hun omgeving steeds vreemdere vertoningen voordoen, beginnen Wanda Maximoff en Vision te vermoeden dat dit ideale leventje niet is wat het lijkt.

 • 27. (Disney+ Serie) The Falcon and The Winter Soldier

Nu de voormalige Captain America zijn schild heeft overgedragen, komt zijn nalatenschap als nationale volksheld in het gedrang door de verschuivende positie van Sam Wilson ‘The Falcon’ als zijn opvolger.

De opvolging wordt door de overheid niet erkend. Maar als een wereldwijd conflict op handen is, versterkt dit de roep van het volk om een nieuw nationaal boegbeeld. Sam en Bucky Barnes ‘The Winter Soldier’ slaan de handen ineen om het conflict tot een goed einde te brengen.

 • 28. Shang-Chi and The Legend of The Ten Rings

Shang-Chi is een meester in martial-arts, en is daarin vrijwel ongeëvenaard. Shang-Chi kent een verleden die hij achter zich heeft gelaten, maar wordt hiermee opnieuw geconfronteerd wanneer hij in het web van de mysterieuze Ten Rings-organisatie verstrikt raakt.

Tevens krijgt Shang-Chi te maken met een dreiging die zich achter de naam “Mandarin” schuilt.

 • 29. Spider-Man: Far from Home

De laatste van de Marvel-films op volgorde van verhaal is, redelijkerwijs, de laatste die is uitgebracht. Niet altijd het geval! Acht maanden na Avengers: Endgame is de wereld nog steeds aan het genezen van de effecten van de Snap (of de “Blip”) en van het offer van Tony Stark.

Peter voelt zich onder druk gezet om Tony’s plaats als de machtigste held van de aarde in te nemen, besluit zijn verantwoordelijkheden af ​​te schuiven en geniet van een excursie naar Europa.

Nick Fury haalt hem echter in en zet hem in dienst bij Quentin Beck, a.k.a. Mysterio. Ze verslaan samen de Elementalen, waardoor Peter beseft dat Mysterio het verdient om de “nieuwe Iron Man” te zijn, niet hij. Hij en MJ ontdekken al snel dat Mysterio niet is wat hij lijkt, dus Spider-Man accepteert zijn kracht en houdt hem tegen

 • 30. Spider-Man: No Way Home

Voor de allereerste keer in de geschiedenis van de Spider-Man-films is onze vriendelijke held ontmaskert en kan hij zijn normale leven niet langer gescheiden houden van zijn gevaarlijke leven als superheld.

Als hij Doctor Strange om hulp vraagt, staat er meer op het spel dan ooit tevoren. Dit dwingt hem onder ogen te zien wat het nou echt betekent om Spider-Man te zijn.

 • 31. The Eternals

Marvel Studios’ Eternals volgt een groep buitenaardse helden die al sinds het begin van de mensheid de aarde beschermen tegen het kwaad.

Wanneer monsterlijke wezens, waarvan men dacht dat ze verloren waren gegaan in de geschiedenis, op mysterieuze wijze terugkeren, worden de Eternals gedwongen zich te herenigen om de mensheid opnieuw te verdedigen.

 • 32. Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Na een reeks van bizarre avonturen meegemaakt te hebben gaat Doctor Strange verder met zijn zoektocht naar de “Time Stone”.

Deze wordt echter weer onderbroken wanneer het multiversum wordt geopend, waarin verschillende parallelle universums huishouden.

Het multiversum blijkt al snel levensgevaarlijk wanneer kwaadaardige versies van de helden samen met monsters tevoorschijn komen en voor onrust zorgen. Dr. Stephen Strange besluit daarom de hulp in te roepen van Scarlet Witch om de dreiging te stoppen.

 • 33. (Disney+ Serie) Hawkeye

Clint Barton is van plan de feestdagen met zijn gezin door te brengen, maar schurken uit zijn verleden schoppen die plannen in de war.

Ook verschijnt de jonge Kate Bishop ten tonele. Deze jonge fan wil niets liever dan in Hawkeye’s voetsporen treden en blijkt een slimme en capabele bondgenoot in de strijd.

 • 34. (Disney+ Serie) Moonknight

De serie volgt Steven Grant, een zachtaardige medewerker van de cadeauwinkel, die wordt geplaagd door black-outs en herinneringen aan een ander leven. Steven ontdekt dat hij een dissociatieve identiteitsstoornis heeft en deelt een lichaam met huurling Marc Spector.

Terwijl de vijanden van Steven /Marc op hen samenkomen, moeten ze door hun complexe identiteit navigeren terwijl ze in een dodelijk mysterie tussen de machtige goden van Egypte worden geduwd.

 • 35. Black Panther: Wakanda Forever

Wakanda bevindt zich zonder leiderschap wanneer T’Challa plots te overlijden komt. In de nasleep van zijn afwezigheid moeten Shuri (Letitia Wright), Nakia (Lupita Nyong’o) en Ramonda (Angela Bassett) zien te bepalen wie zijn opvolger wordt, als er iemand überhaupt waardig is om in zijn voetstappen te volgen.

Terwijl deze moeilijke beslissing overwogen wordt, dreigt er een nieuw gevaar op de loer, dit keer afkomstig uit diepte van de oceaan nabij Wakanda.

 • 36. (Disney+ Serie) She-Hulk

‘She Hulk’ volgt het verhaal van advocate Jennifer Walters, die niet alleen een thirty something is die haar leven op de rails probeert te krijgen, maar ook nog eens de vorm van een gigantische, groene Hulk kan aannemen.

Het is Tatiana Maslany, onder andere bekend van de serie ‘Orphan Black’ die in de huid kruipt van de vrouwelijke hulk. In de 9 afleveringen tellende reeks zien we trouwens ook Marvelveteraan Mark Ruffalo terug, die de originele Hulk vertolkt in het Marvel-universum.

 • 37. (Disney+ Serie) Ms.Marvel

Kamala Khan, een geweldige studente, fervent gamer en vraatzuchtige fanfictieschrijfster, heeft een speciale affiniteit met superhelden, met name Captain Marvel. Ze worstelt echter om thuis en op school te passen – dat wil zeggen, totdat ze superkrachten krijgt zoals de helden waar ze altijd naar heeft opgekeken.

 • 38. The Marvels

In Marvel Studios’ “The Marvels,” heeft Carol Danvers alias Captain Marvel haar identiteit herwonnen van de tirannieke Kree en wraak genomen op de Supreme Intelligence.

Maar door onvoorziene gevolgen draagt Carol de last van een gedestabiliseerd universum.

Wanneer haar taken haar naar een vreemd wormgat sturen dat verbonden is met een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrengeld met die van Jersey City super-fan Kamala Khan, alias Ms. Marvel, en Carol’s vervreemde nichtje, nu S.A.B.E.R.-astronaut Captain Monica Rambeau. Dit onwaarschijnlijke trio moet leren samenwerken om het universum te redden als ‘The Marvels’.

 • 39. Thor: Love and Thunder

Thor is op een reis zoals hij nog nooit heeft meegemaakt: een zoektocht naar innerlijke vrede. Maar zijn pensionering wordt brutaal onderbroken door een galactische moordenaar.

Deze staat bekend als Gorr the God Butcher, die de uitroeiing van de goden nastreeft. Daarbij heeft hij hulp nodig van een oude bekende.

 • 40. (Special) Werewolf by Night

Op een donkere en sombere nacht komt een geheime kliek van monsterjagers uit de schaduwen tevoorschijn en verzamelt zich bij de onheilspellende Bloodstone-tempel na de dood van hun leider.

In een vreemd en macaber gedenkteken voor het leven van de leider worden de aanwezigen in een mysterieuze en dodelijke competitie geduwd voor een krachtig relikwie – een jacht die hen uiteindelijk oog in oog zal brengen met een gevaarlijk monster.

 • 41. (Special) Guardians of the Galaxy Holiday Special

Peter Quill ziet het allemaal even niet meer zitten nu zijn geliefde Gamora er niet meer is. De rest van de Guardians ontdekt dat het op aarde binnenkort Kerstmis is.

Om Peter op te vrolijken gaan ze daarheen om het perfecte cadeau voor hem te vinden: ‘Footloose’-ster Kevin Bacon.

 • 42. Ant-Man and the Wasp: Quantumania

In Marvel Studios’ “Ant-Man and The Wasp: Quantumania”, die de vijfde fase van het Marvel Cinematic Universe inluidt, keren superhelden Scott Lang (Paul Rudd) en Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) terug om hun avonturen verder te zetten als Ant-Man en The Wasp.

Samen met Hope’s ouders Hank Pym (Michael Douglas) en Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer) en Scott’s dochter Cassie Lang (Kathryn Newton) verkennen ze de Quantum Realm, waar ze vreemde nieuwe wezens ontmoeten en beginnen aan een avontuur dat hen voorbij de grenzen zal brengen van wat zij mogelijk achtten.

 • 43. Guardians of the Galaxy Vol.3

In Marvel Studios “Guardians of the Galaxy Vol. 3” zien onze geliefde buitenbeentjes er anders uit dan we gewend zijn. Peter Quill verzamelt zijn team om zich heen om het universum te verdedigen. Als deze missie niet succesvol wordt afgerond, zou dat mogelijk kunnen leiden tot het einde van de Guardians zoals we die kennen..

 • 44. (Disney+ Serie) Secret Invasion

De buitenaardse wezens die kunnen gedaante verwisselen, de Skrulls, hebben alle aspecten van leven op aarde geïnfiltreerd. Nick Fury zet alles op alles om de mensheid te beschermen tegen de Skrull-invasie.

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.