Ter ere van de 32ste verjaardag van Disneyland Parijs bracht Disney vandaag allerlei nieuwe details naar buiten voor toekomstige projecten. Grotendeels ging het over het Walt Disney Studios Park dat bijvoorbeeld een gloednieuwe naam zou krijgen en over andere uitbreidingen in het park, de makeover van Disney Village en Disney’s Davy Crockett Ranche.

World Premiere

Zoals je in ons ander artikel al kon lezen zal het Walt Disney Studios Park afscheid nemen van zijn naam en een nieuwe naam krijgen wanneer World of Frozen zijn deuren opent. Het volledige park krijgt hierdoor een make over en wordt ook dubbel zo groot. Studio 1, het boegbeeld van het studios park, namelijk de studio waardoor je heen moet lopen voor je het park echt betreed wordt vervangen door een volledig nieuw thema en krijgt hierbij ook een nieuwe naam, namelijk ‘World Premiere’.

Conceptfoto’s

In de twee eerst onderstaande conceptfoto’s krijg je een mooi beeld van hoe de studiohal er binnenkort zal uitzien als het de naam ‘World Premiere’ draagt. Eens je hier binnen bent zal je het gevoel krijgen dat je in een eigentijdse filmstudio wandelt in de openlucht. Je zult het gevoel krijgen dat je zelf één van de uitgenodigde gasten bent op een wereld première tijdens een prachtige sterrennacht in Hollywood.

Het interieur van de ‘soundstage’, die momenteel het filmen van een scène op Hollywood Boulevard weergeeft, zal worden vervangen door een decor dat een eerbetoon is aan historische bioscopen in Hollywood en de entertainmentindustrie in het algemeen.

Wanneer je precies het theater met ‘World Premiere’ binnenstapt kom je het park binnen waar je dan oa de werelden van Toy Story, Ratatouille, Rapunzel, Pixar en Frozen zult ontdekken (en dit is nog maar het begin, Disney werkt nu al aan plannen en uitbreidingen voor erna).

Hier stappen gasten in hun favoriete ‘avonturenwerelden’, met de bioscoop als ‘portaal’, aldus Tom Fitzgerald, Senior Creative Executive & Chief Storytelling Executive bij Walt Disney Imagineering.

Ook het restaurant dat zich in Studio 1 bevind, Restaurant en Coulisse, zal worden verbouwd en omgedoopt tot “Hollywood Gardens Restaurant”. Dit komt overeen met vergunningen die afgelopen zomer zijn ingediend en beschrijft het opnieuw ontworpen gebied als een tuinfeest voor filmpremières.

Wanneer je buiten komt en dus door de wereldpremière deur poort gegaan bent zal je terecht komen op het World Premiere Plaza, een op Art Deco geïnspireerde wijk, die momenteel Walt Disney Animation Studios en Pixar Animation Studios viert.

Hieronder zijn nog twee andere concept foto’s die Disneyland Parijs heeft vrijgegeven vandaag van zowel een dag als avond versie.

In het voorjaar van 2025 zal deze volledige make over achter de rug zijn.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.