Terwijl de magie terug bleek te herleven doordat de Disney Parken wereldwijd weer één voor één aan het open gaan zijn, moet Hong Kong Disneyland terug als één van de eerste voor de tweede keer sluiten tijdens deze Corona Pandemie.

Wereldwijd blijft het aantal besmettingen stijgen, voornamelijk in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico en Iran komen de meeste besmettingen momenteel voor. Maar ook hier en daar zijn er terug opflakkeringen, zo ook bij ons in Europa waar bepaalde gebieden terug in lockdown zijn gegaan en ook voor de regio van Hong Kong in China geld nu hetzelfde.

Hong Kong Disneyland ging vorige maand opnieuw open samen met andere themaparken in Hong Kong in samenwerking met de regering. Intussen heeft de regering daar weer beslist dat onder andere themaparken terug de deuren moeten sluiten. Het geeft Disneyfans en uiteraard Disney zelf zo weer een onzeker gevoel wat de komende periode nog gaat brengen.

Deze week opent Disneyland Parijs opnieuw zijn deuren en ook Walt Disney World heropende opnieuw de deuren.  De vraag is hoelang Walt Disney World dit volhoud, vermits de staat Florida er het hardst getroffen word met record aantal besmettingen, en laat dat net de regio zijn waar Walt Disney World zich bevind.

Nochtans was Hong Kong Disneyland goed voorzien. Grote evenementen als shows waar je op elkaar zou zitten of staan en parades zijn volledig geannuleerd, er was een temperatuur controle aan de ingang, mondmaskers verplicht en de 1,5m afstand weer volledig toegepast in het park. Ondanks deze maatregelen moet Hong Kong Disneyland toch zijn deuren opnieuw sluiten.

Maatregelen voor sociale afstand lijken echter niet effectief genoeg om coronavirusinfecties in het gebied te stoppen, en de virusuitbraak heeft naar verluidt een derde golf in Hong Kong veroorzaakt. Disney heeft voorlopig ook nog geen commentaar gegeven.

De toeristenindustrie in Hong Kong werd tijdens de eerste golf hard getroffen en als het Disney Park opnieuw wordt gesloten, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de economie van Hong Kong.

Shanghai Disneyland dat ook in China gelegen is, is op dit moment nog steeds operationeel en het ziet er voorlopig ook niet uit dat deze zijn deuren zal sluiten omdat men daar in de regio niet zo’n last heeft van een nieuwe golf aan infecties.

Hong Kong Disneyland heropende na maanden sluiting opnieuw zijn deuren op 18 juni 2020 en zou naar verluid op 15 juli 2020 opnieuw zijn deuren sluiten.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.