Het is officieel! Zeer kort voor het definitief bevestigd werd door Disney afgelopen nacht, liet Disney weten dat Hong Kong Disneyland over 3 dagen, op 18 juni 2020 zijn deuren weer zal heropenen nadat het eind januari moest sluiten door de coronavirus pandemie.

Hong Kong Disneyland zal hierdoor het 2de Disney Parken Resort zijn dat opnieuw operationeel is. Momenteel is alleen Shanghai Disneyland Resort als enigste terug operationeel.

Hong Kong Disneyland zal gasten weer verwelkomen, maar ook hier met een zeer beperkte capaciteit en met extra gezondheids maatregelen.

De stad Hong Kong heeft onlangs slechts een handvol nieuwe gevallen gemeld met het coronavirus, met een totaal aantal van 1110 infecties en vier doden.

Het merendeel van de winkels en eetgelegenheden in het park zal de activiteiten met “gecontroleerde capaciteit” hervatten, terwijl sociale afstandsmaatregelen zullen worden geïmplementeerd in wachtrijen, restaurants en andere voorzieningen. Ook de Disney hotels zullen geleidelijk worden hervat.

Er zal vaker worden gedesinfecteerd en er zullen handdesinfectiemiddelen ter beschikking worden gesteld aan bezoekers, die een temperatuurscreening moeten ondergaan, een gezichtsmasker moeten dragen en een gezondheidsverklaring moeten ondertekenen.

Het Disneyland Resort in Hong Kong is eigendom van een joint venture, namelijk Hongkong International Theme Parks Ltd, waarvan de lokale overheid 53 procent bezit en The Walt Disney Company de rest.

Hoewel veel beperkingen met betrekking tot het coronavirus geleidelijk zijn opgeheven, blijven de grenzen van Hong Kong bijna volledig gesloten en zijn groepsbijeenkomsten beperkt tot acht personen.

De maatregelen op een rijtje
1. Log in op de website van Hong Kong Disneyland om je toegangsbewijs te kopen en duid aan op welke datum je graag naar het park wilt komen.
2. Een gezondheidsverklaring voorleggen is verplicht.
3. Bij aankomst zal je temperatuur gescand worden.
4. Er zal extra gepoetst worden in de parken, alsook ontsmet. In de parken zul je op veel plaatsen borden tegenkomen met informatie.
5. Verspreid over het park zullen er dispensers met handgels beschikbaar zijn zodat je op bijna elk moment je handen kunt ontsmetten.
6. Het is verplicht een mondmasker te dragen in het park
7. Er zullen op de grond speciale markeringen staan waar je moet staan of juist niet mag staan om de afstand van minstens 1,5m te kunnen garanderen.
8. Volg altijd de instructies op die je krijgt van een Cast Member.
9. Je kunt tijdens het eten in een restaurant een QR code inscannen en zo je eten bestellen. Je zult naast een serviet nu ook een vochtig doekje mee krijgen om je handen te ontsmetten.
10. Je kunt in de winkeltjes boodschappen doen met de kaart of zelfs volledig contactloos.
11. Disney figuren zullen geen meet en greets doen maar zullen op andere manieren toch te zijn om de Disney magie zeker te laten leven. Zo kan het wel eens zijn dat je plots Mickey en zijn vrienden eens ziet plaats nemen in een attractie bijvoorbeeld of ze ergens vanaf een balkon de gasten begroeten.
12.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.