Sinds begin dit jaar houden we maandelijks een update bij hoe het wereldwijd staat met de Disney Themaparken qua opening, maatregelen, entertainment en eventuele versoepelingen of misschien juist weer verstrengingen door verhoogde kans op corona besmettingen.

Als je van plan zou zijn om één van de Disney themaparken in de wereld te bezoeken, dan is dit wat je moet weten en verwachten als je een bezoek brengt tijdens de COVID-19 pandemie.

Op dit moment staan de Disney themaparken weer bijna op hun hoogtepunt van tijdens de corona periode. In bepaalde parken gaat het entertainment aanbod weer omhoog, wordt capaciteit omhoog getrokken en het belangrijkste.. Bijna alle Disney themaparken in de wereld zijn weer open. Momenteel is er nog maar één Disney themaparken resort dat gesloten is, en dat is bij ons in Europa: Disneyland Parijs.

Disney werd gedwongen zijn themaparken voor onbepaalde tijd te sluiten vanwege de snelle verspreiding van COVID-19 begin 2020, te beginnen met de sluiting van Shanghai Disney en Hong Kong Disney in januari. Het Tokyo Disney Resort volgde eind februari, wanneer later Disneyland Parijs, Disneyland in Californië, en Walt Disney World in Florida op 12 maart werden gesloten.

Het Disneyland Resort in Californië

Eindelijk is het zover. Na een sluiting van 13 maanden en een half, waardoor dit overigens het langst gesloten Disney Parken Resort ooit was, mocht men op 30 april de deuren weer openen. Uiteraard gelden hier nog wel vol op de regels zoals het dragen van een mondmasker, afstand houden (1,8 meter), en is er voorlopig geen avondspektakel of parades in de parken te vinden. De ochtend op 30 april begon met Bob Chapek, CEO van Walt Disney Company, die castmembers toesprak tijdens een ceremonie ter ere van de historische heropening. Eenmaal heropend, waren de gasten verrukt om de geliefde landschappen van Disneyland en Disney California Adventure Parks te verkennen

Disneyland Parijs

Op 12 maart 2020 moest Disneyland Parijs zijn deuren sluiten voor het coronavirus dat razendsnel gevaarlijk rond hem heen greep als een lopend vuurtje de hele wereld rond. Zo volgde diezelfde dag ook de sluiting van Walt Disney World in Florida en het Disneyland Resort in Californië. Tegelijk waren op dat moment ook al de Aziatische parken dicht in Shanghai, Tokyo en Hong Kong. Op 15 juli kreeg Disneyland Parijs dan het verlossende nieuws opnieuw de deuren te openen. Dit wel in een beperkte capaciteit en met een reservering systeem. Op dat moment was ‘park hoppen’ niet meer mogelijk en moest je dus kiezen voor welk park je zou gaan die dag. Parades en het avondspektakel gingen bij heropening niet meer door, dit om zo mensen die op elkaar zouden staan te voorkomen. Helaas ging het richting de herfst van 2021 slecht en gingen overal in Europa de cijfers omhoog, waardoor Disneyland Parijs op 29 oktober 2020 opnieuw de deuren moest sluiten. Tot op de dag van vandaag is Disneyland Parijs nog steeds gesloten, goed voor dus een halfjaar. Op dit moment is Disneyland Parijs ook nog het enigste Disney themaparken Resort dat hierdoor gesloten is.

Opzich komt er toch ook licht aan het einde van de tunnel voor Disneyland Parijs. In Europa geraakt ook steeds de Corona pandemie beter onder controle en is het duidelijk dat het vaccineren zijn werk doet en begint te werken. In Frankrijk zijn de eerste versoepelingen aangekondigd, ook de avondklok gaat steeds meer afgebouwd worden en zou tegen eind juni zelfs verdwenen zijn uit Frankrijk, wat ook veel handiger is voor de openingstijden voor Disneyland Parijs. Op 3 mei 2021 begint een discussie op drie niveaus tussen Disneyland Parijs en leden van het Franse parlement, vakbonden en sociale partners en lokale autoriteiten om te beginnen met de voorbereiding van een heropeningsplan voor het resort. We verwachten dus ook dat we binnen enkele dagen meer informatie gaan krijgen over Disneyland Parijs en deze ook snel zich terug voegt bij de andere Disney themaparken wereldwijd. Wanneer dit gebeurd is het de eerste keer sinds de start van de corona crisis dat ALLE Disney themaparken weer open zijn.

Hong Kong Disneyland


Hong Kong Disneyland heropende op 18 juni met verminderde capaciteit, verbeterde gezondheidsmaatregelen en een nieuw reserveringssysteem, maar werd vervolgens op 15 juli weer voor onbepaalde tijd gesloten na een piek in gevallen van coronavirus in de regio. Het themapark is op 25 september wel weer opnieuw heropend, maar bleef gesloten op dinsdag en donderdag en vereiste online reserveringen vooraf.

Hong Kong Disneyland moest op 2 december voor de derde keer sluiten vanwege een heropleving van het aantal corona besmettingen. Sinds 19 februari 2021 is Hong Kong Disneyland opnieuw open en het ziet er naar uit dat ze dit keer hopelijk definitief kunnen open blijven.

Walt Disney World in Florida


Disney heropende Magic Kingdom en Animal Kingdom op 11 juli, en Epcot en Hollywood Studios volgden op 15 juli. De Disney themaparken in Florida hebben sociale afstands en welzijnsmaatregelen, waaronder temperatuuropnames, mondmaskers, en gasten blijven twee meter van elkaar verwijderd terwijl ze in de rij staan ​​voor attracties en tot slot is er een reserveringssysteem om de capaciteit te beperken. Vuurwerk is opgeschort. De parades zoals men ze kennen zijn ook opgeschort, in de plaats komt er nu soms een mini parade onaangekondigd voorbij zodat mensen niet op elkaar gaan staan of op voorhand plaats nemen, en na een 2-tal minuten is deze ook al weer voorbij zodat mensen niet op elkaar hopen. Disney World-resorts en hotels zijn eind juni heropend.

Het gaat echter wel steeds beter in Walt Disney World. De CEO van The Walt Disney Company, Bob Chapek, voorspelde zelfs dat tegen 2022 waarschijnlijk zelfs de mondmasker plicht en het afstand houden van elkaar dan toch al minstens uit de Amerikaanse Disney themaparken zou zijn. Sinds deze week mogen themaparken in de staat waar Walt Disney World en ook concurrent Universal Studios zich bevind de 2 meter afstand regel laten vallen en deze verlagen naar minstens 1 meter afstand van elkaar. Daar is men stilletjes aan bezig met het afbouwen of verlagen van bepaalde corona regels. Echter heeft zowel Walt Disney World als concurrent Universal Studios hier nog niet op gereageerd en is momenteel nog steeds de 2 meter afstand regel daar van kracht.

Tokyo Disney Resort

Het Tokyo Disney Resort opende zijn beide parken opnieuw op 1 juli 2020 en is sinds toen ook steeds open gebleven. Het heeft regelmatig zijn capaciteit kunnen verhogen. In maart 2021 heeft het wel weer even de capaciteit wat laten dalen en zijn de openingsuren ook terug een uurtje terug gedraaid omdat de corona cijfers er weer wat begonnen te stijgen.

Tegelijk is Tokyo Disneyland als één van de eerste Disney themaparken opnieuw gestart met terug een volwaardige parade te laten uitrijden. Sinds 20 april 2021 rijd daar na meer als een jaar de ‘Dreaming UP! – parade’ weer uit. Weer met alle floats, een heleboel Disney characters en preformers. De preformers behouden wel de nodige afstand van elkaar waardoor er wat meer spaties tussen zit.

Disneyland Shanghai

Het jongste Disney themaparken resort maar wel degene die het het beste doet. Het park was slechts enkele maanden gesloten en kon op 11 mei 2020 al weer opnieuw de deuren openen. het verhoogde de capaciteit van 30% naar 50% van het park op 24 augustus en herstartte inmiddels ook hun vuurwerk show opnieuw, waardoor dit het eerste park is waar grotendeels van het entertainment aanbod weer aan het groeien is zoals voorheen.

Sinds 8 april 2021 begon de start van het 5 jarige bestaan van het park met een gloednieuwe avondshow waar voor de eerste keer ook de figuren van Marvel aan bod komen en fantastische technologie gebruikt wordt om zich niet enkel te beperken op het kasteel. Ook rijd er hier opnieuw de parade uit. De ‘Mickey’s Storybook Express’ kreeg hierbij ook enkele toevoegingen rond de 5de verjaardag aan de parade.

In tegenstelling tot Tokyo Disneyland waar je kunt zien in het filmpje dat men daar bij de parade afstand moet houden en men braaf op de grond zit van elkaar is in Disneyland Shanghai intussen geen sprake meer van afstand houden en draait het entertainment terug op volle toeren. Er is nog wel steeds een beperkte capaciteit in het park en een mondmasker plicht geld er ook nog steeds.

 

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.