Afgelopen week was het precies drie jaar geleden dat Bob Iger, de voormalige CEO van The Walt Disney Company bekend maakte dat er grote uitbreidingsplannen zouden komen voor het Walt Disney Studios Park in Disneyland Parijs. Voor deze investering werd maar liefst 2 miljard euro uitgetrokken. Deze investeringen zouden gaan naar 3 nieuwe themalanden (Marvel, Star Wars en Frozen) en naar nog extra faciliteiten zoals een groot meer waar dan ook een avondshow op plaats zou vinden, zoals bijvoorbeeld al het geval is in veel andere Disney Parken wereldwijd die ook een avondshow hebben buiten hun hoofdpark.

Er is echter één probleem. Sinds vorig jaar brak een pandemie uit, iets waar eerder bijvoorbeeld de themaparken van Disney nog niet mee te maken hadden gekregen. Wereldwijd ging corona al snel rond en de themaparken van Disney waren op een bepaald moment zelfs tegelijk gesloten, wat voor een flinke klap zorgde bij The Walt Disney Company.

Echter ondanks Disneyland Parijs al weer opnieuw voor een tijdje gesloten is, blijft er druk gewerkt worden aan de uitbreidingsplannen. Wel met vertragingen, zo ook de openingsdatums van de themalanden. Opvallend.. Er word wel gesproken over het Marvel gedeelte en het Frozen gedeelte, maar over het Star Wars gedeelte wordt er niks gezegd tijdens een interview aan de krant ‘Le Figaro’ door Guillaume Da Cunha , die sinds afgelopen zomer de functie bekleedt van vice-president en verantwoordelijk is voor human resources bij Disneyland Paris en Cast Members voorbereidt op de aanstaande heropening van de Disney Parken.

Avengers Campus opent zijn deuren in 2022
Er wordt flink gewerkt aan de Avengers Campus. Normaal zou deze in de loop van dit jaar geopend moeten worden, maar vanwege de corona pandemie en toch nog een onzeker jaar is er besloten dat deze pas zijn deuren gaat openen in 2022. Tegelijk bestaat Disneyland Parijs dan 30 jaar, wat ervoor gaat zorgen dat het extra groots gevierd kan worden door dit nieuwe themaland in de Walt Disney Studios te openen.
Dit jaar opent deze al in Disneyland Californië, waarna Disneyland Parijs volgend jaar van een soortgelijke versie kan genieten.

Doordat de Avengers Campus pas in 2022 geopend zal worden, is er ook een vertraging voor het Frozen themaland. Hierop zullen we nog minstens na de opening van de Avengers Campus toch ook nog een jaar of twee tot in het slechtste geval drie jaar moeten wachten. Normaal was deze opening voorzien voor 2023, deze zal nu ergens tussen 2024 en 2025 vallen. 

Over het meer is er momenteel niks gecommuniceerd, al gaan we ervan uit dat deze toch ook met een jaar opgeschoven zal worden. Deze is normaal voorzien voor de periode van 2022. In 2019 werden vergunningen aangevraagd en gegeven voor dit project, dus we gaan er ook van uit dat dit gewoon zal doorgaan, al gokken wij dat dit richting 2023 of misschien wel 2024 verplaatst zal worden, net voor of misschien wel tegelijk met de opening van het Frozen themaland.

Blijf nog over.. Het Star Wars Thema gedeelte. Hierover werd momenteel niks gecommuniceerd, er werd enkel gesproken over het Marvel en Frozen themaland. Moeten we hieruit concluderen dat het Star Wars themaland niet doorgaat, of wacht men af om te zien hoe ver men tegen dan gaat zijn, vermits de andere projecten al een jaar of twee opgeschoven worden, waardoor het Star Wars themaland anders pas in 2027 zou openen in plaats van 2025. Misschien heeft men tegen dan er wel een ander plan voor.

Feit is wel, of er nu later een Star Wars land of niet komt, dat de Walt Disney Studios al een flinke uitbreiding krijgt met nieuwe gebieden. 

Klik hier om alles over de uitbreidingsplannen van de Walt Disney Studios te lezen >>

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.