Op dit moment zijn Shanghai Disneyland, Tokyo Disney en Walt Disney World open, terwijl het Disneyland Resort in Californië en Hong Kong Disney voor onbepaalde tijd gesloten blijven. Lichtpuntje dichter bij onze deur, Disneyland Paris wil nu heropenen op 2 april vermits tegen dan de corona situatie beter onder controle is. Hier is een stand van zaken over alle Disney Parken wereldwijd.

Disney werd gedwongen zijn themaparken voor onbepaalde tijd te sluiten vanwege de snelle verspreiding van COVID-19 begin 2020, te beginnen met de sluiting van Shanghai Disney en Hong Kong Disney in januari. Het Tokyo Disney Resort volgde eind februari, wanneer later Disneyland Parijs, Disneyland in Californië, en Walt Disney World in Florida op 12 maart werden gesloten.

Het Disneyland Resort in Californië

Disneyland Resort is in januari geopend als een massale vaccinatieplaats waar mensen zich kunnen laten vaccineren. Wat betreft wanneer het kan heropenen als een themapark heeft Californië op 20 oktober zijn richtlijnen voor de heropening van het themapark onthuld, waarin staat dat grote parken zoals Disneyland kunnen openen zodra de provincie waarin ze zich bevinden minder dan één dagelijks nieuw geval van het coronavirus per 100.000 mensen heeft , evenals minder dan 2% van de tests die positief zijn.

Om je een zicht te geven hoe het ervoor staat voor het Disneyland Resort.. Op dit moment zijn er ​43,1 nieuwe gevallen per dag per 100.000 mensen, met een percentage van 10,9% positief geteste mensen op de testresultaten. Zodra Disneyland toch eindelijk weer zal mogen opengaan is de parkcapaciteit beperkt tot 25% en is reserveren vereist.

Het Disneyland Resort in Californië is momenteel van alle Disney Parken het langst gesloten. Deze is inmiddels al 11 maanden gesloten voor publiek.

Disneyland Parijs

Beide themaparken in Disneyland Parijs zijn op 15 juli heropend, met een beperkte capaciteit in de parken en er werd gebruik gemaakt van een reserveringssysteem, fysieke afstand en meer nadruk op schoonmaken. Maar de Franse parken sloten vervolgens aan het einde van de dag op 29 oktober opnieuw in overeenstemming met nieuwe Franse richtlijnen na een nieuwe golf van COVID-19-gevallen in het hele land en Europa.

Disneyland Parijs hoopte oorspronkelijk te heropenen van 19 december tot 3 januari om de feestdagen te vieren, maar op social media op 25 november bevestigde Disneyland Parijs dat het tijdens de feestdagen gesloten zou blijven. Het volgende plan was om op 13 februari te heropenen, maar het is nu opnieuw verschoven naar 2 april.

Hong Kong Disneyland

Hong Kong Disneyland heropende op 18 juni met verminderde capaciteit, verbeterde gezondheidsmaatregelen en een nieuw reserveringssysteem, maar werd vervolgens op 15 juli weer voor onbepaalde tijd gesloten na een piek in gevallen van coronavirus in de regio. Het themapark is op 25 september wel weer opnieuw heropend, maar bleef gesloten op dinsdag en donderdag en vereiste online reserveringen vooraf.

Hong Kong Disneyland moest op 2 december voor de derde keer sluiten vanwege een heropleving van het aantal corona besmettingen. “Zoals vereist door de regering en in lijn met de preventieve inspanningen die plaatsvinden in heel Hong Kong, is het Hong Kong Disneyland-park vanaf 2 december 2020 tijdelijk gesloten”, aldus het park. “We staan ​​in nauw contact met de gezondheidsautoriteiten en de regering over de situatie en zullen een heropeningsdatum aankondigen zodra ze besluiten dat dit wenselijk is.”

Voorlopig is er nog steeds geen nieuwe datum voorzien om het park opnieuw te heropenen.

Walt Disney World in Florida

Disney heropende Magic Kingdom en Animal Kingdom op 11 juli, en Epcot en Hollywood Studios volgden op 15 juli. De Disney themaparken in Florida hebben sociale afstands en welzijnsmaatregelen, waaronder temperatuuropnames, mondmaskers, en gasten blijven twee meter van elkaar verwijderd terwijl ze in de rij staan ​​voor attracties en tot slot is er een reserveringssysteem om de capaciteit te beperken. Vuurwerk is opgeschort. De parades zoals men ze kennen zijn ook opgeschort, in de plaats komt er nu soms een mini parade onaangekondigd voorbij zodat mensen niet op elkaar gaan staan of op voorhand plaats nemen, en na een 2-tal minuten is deze ook al weer voorbij zodat mensen niet op elkaar hopen. Disney World-resorts en hotels zijn eind juni heropend.

Het winkel- en eetgedeelte van Disney Springs is op 20 mei heropend met beperkte parkeergelegenheid, minder ingangen, temperatuurcontrole voor binnenkomst, mondmaskers vereist, fysieke afstandelijke lijnen en barrières, minder lange openingsuren, geen entertainment en meer ontsmettingsperiodes en ontsmettingsmiddelen voor de gasten. Disney winkels en restaurants in Disney Springs begonnen op 27 mei te heropenen.

Tokyo Disney Resort

Disney Parks kondigde op 23 juni aan dat het op 1 juli Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea zou openen.

Het Tokyo Disney Resort zei op 4 juni dat de openingsdatum van het belangrijkste uitbreidingsgebied van Tokyo Disneyland zal worden bepaald zodra de situatie weer onder controle zou zijn. Het gaat hier om een volledig gebied in het thema van Belle en het beest en een Baymax attractie.

Disneyland Shanghai

Disney CEO Bob Iger kondigde op 5 mei aan dat het park in Shanghai op maandag 11 mei weer open zou gaan. Het heeft limieten voor bezoekersaantallen, een reserveringssysteem om toegang te krijgen tot het park, een toegangscontrolesysteem, sociale afstandsvereisten, tape-markeringen om gasten op afstand te houden terwijl ze in het park zijn. Aangegeven lijnen voor attracties, mondmaskers, temperatuuronderzoeken, contactopsporing en door de overheid vereiste gezondheidsprocedures. Het verhoogde de capaciteit van 30% naar 50% van het park op 24 augustus en herstartte inmiddels ook hun vuurwerk show opnieuw, waardoor dit het eerste park is waar grotendeels van het entertainment aanbod weer aan het groeien is zoals voorheen.

Shanghai begon op 9 maart met het openen van restaurants en winkels in Disneytown, Wishing Star Park en in het Shanghai Disneyland Hotel, waarbij alle gasten een temperatuurscreening moesten ondergaan, een groene Shanghai QR-gezondheidscode moesten presenteren bij eetgelegenheden, constant een mondmasker moesten dragen en ‘respectvol sociaal afstanden te allen tijden bewaren. “

One response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.