Sinds begin dit jaar houden we maandelijks een update hoe het wereldwijd staat met de Disney Parken qua opening, maatregelen, entertainment, en eventuele versoepelingen of verstrengingen vanwege de wereldwijde pandemie.

Als je van plan zou zijn om één van de Disney Parks & Resorts in de wereld te bezoeken , dan is dit wat je moet weten en verwachten als je een bezoek wilt brengen tijdens de Covid-19 pandemie.

De Parken
Op dit moment zijn de Disney Parken in Parijs en Los Angeles gesloten vanwege de pandemie, hoewel Disney onlangs heeft aangekondigd dat California Adventure Park (Los Angeles) in maart op beperkte basis zal openen. Tijdens deze beperkte opening zal het California Adventure Park in Disneyland Californië in Los Angeles eten, drinken, koopwaar en ‘zorgvuldig samengestelde entertainmentervaringen’ aanbieden.

Op 23 februari kondigde Disney aan dat de Disney Vacation Club Villas in Disney’s Grand Californian Hotel & Spa vanaf 2 mei weer open gaan.

De rest van het resort, evenals het Disneyland Hotel, Disney’s Paradise Pier Hotel, Disneyland Park en Disney California Adventure Park, blijven echter gesloten voor normale activiteiten.

In Florida zijn de meeste parken van Disney World open, en het waterpark Blizzard Beach wordt op 7 maart heropend. Er is echter geen heropeningsdatum vastgesteld voor Typhoon Lagoon .

Hong Kong Disneyland heropende dan weer opnieuw zijn deuren in februari, de derde heropening voor het park sinds het begin van de pandemie.

De heropening van Disneyland Parijs was oorspronkelijk gepland op 13 februari. Het park maakte echter bekend dat het de heropeningsdatum verplaatst naar 2 april “vanwege de heersende omstandigheden in Europa”. Beide Parken zijn hierdoor nog steeds gesloten in Disneyland Parijs.

Hoewel Tokyo Disneyland en Tokyo DisneySea open zijn, is er naar verluidt een bezoekerslimiet tot ten minste 7 maart, waarbij elk park 5.000 bezoekers per dag toestaat, exclusief degenen die al vooraf kaartjes hebben gekocht.

Naar waar kan ik toe?
Toegang tot elk Disney Park is afhankelijk van lokale reisbeperkingen. Dat betekent dat locaties in de Verenigde Staten alleen toegankelijk zijn voor buitenlandse bezoekers van buiten het Europese Schengengebied, het VK, Ierland, China, Iran en Brazilië, terwijl de locatie in Parijs (wanneer deze heropent) onderworpen zal zijn aan de toegangsregels van Frankrijk, die wel de meeste mensen uit het buitenland toelaten.

Alleen de lokale bevolking en terugkerende burgers hebben toegang tot de parken in Tokio en Hong Kong, terwijl het resort in Shanghai alleen toegankelijk is voor lokale bewoners of mensen die voldoen aan de strenge toelatingseisen van China, waaronder twee negatieve testresultaten die binnen 48 uur na vertrek zijn afgenomen.

Daarnaast zijn er in bepaalde landen zoals bijvoorbeeld België een verbod op niet-essentiële reizen.

Wat zijn momenteel de beperkingen in de parken?
In alle Disney Parken in de wereld is het momenteel nog steeds verplicht een mondmasker te dragen. Al hangt het er ook soms vanaf naar welk park je gaat. In Walt Disney World is het bijvoorbeeld al verplicht vanaf 2 jaar een mondmasker te dragen, alsook mensen die gevaccineerd zijn. In Disneyland Parijs is dit bijvoorbeeld vanaf 11 jaar, terwijl in andere Parken het dan weer vanaf 12 jaar is.

Ook de afstandsregels blijven belangrijk in de parken. Zo wordt gevraagd afstand van elkaar te houden en ook in attracties in bijvoorbeeld wachtrijen maar ook in restaurants en winkels wordt hier rekening mee gehouden.

Entertainment
In alle Disney Parken is het entertainment nog zeer beperkt. Van parades is er voorlopig nog nergens sprake, dit wordt opgelost door zeer korte mini parades die onaangekondigd voorbij rijden om zo ervoor te zorgen dat volk niet op bepaalde plekken zou samenhokken. 

In de Aziatische parken is men echter al wel weer gestart met vuurwerk shows omdat men dankzij de beperkte capaciteit beter het volk verspreid krijgt op een grotere oppervlakte. In Walt Disney World dat sinds juli alweer operationeel is, en uiteraard Disneyland Parijs en Disneyland in Californië die momenteel gesloten zijn, is er nog geen sprake van vuurwerk shows op dit moment.

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt inhoud van deze website niet kopiëren.
Je kunt de link van deze pagina kopiëren en delen met je vrienden of delen via social media.